UPDATE. Trafic îngreunat în județul Galați

UPDATE. Trafic îngreunat în județul Galați
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

UPDATE 31.01.2023 ora 09.30

Se circulă îngreunat, în condiții de iarnă, fără restricții pe toate drumurile din județul Galați.

Până la această oră nu sunt raportate localități fără energie electrică.


UPDATE 30.01.2023, ora 17.00

Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 16:00, circulația rutieră a fost reluată peDN 24D, între localitățile Băleni - Tulucești,  județul Galați. Se circulă în continuare în condiții de iarnă.

Tot începând cu ora 16:00, a fost ridicată și restricția de tonaj de pe DN 24D, între comuna Băleni și limita cu județul Vaslui.

La această oră nu mai sunt sectoare de autostradă sau drum naţional cu circulaţie închisă sau restricţionată din cauza condiţiilor meteorologice.


UPDATE 30.01.2023, ora 08.30

Drumuri Naționale:

Se mențin restricții de circulație pentru vehiculele cu masa maxim autorizată mai mare de 7,5 tone pe:

- DN 26 Galați – Murgeni

- DN 24D Bălăbănești – Băleni

Se circulă îngreunat în condiții de iarnă pe următoarele segmente de drum

- DN 24D Băleni – Vârlezi

- DN 26 Tulucești – Foltești – Oancea-Gănești

Rămâne închis segmentul

- DN 24D Băleni – Tulucești

Drumuri Județene:

Circulație îngreunată pe sectorul de drum

DJ252 Barcea -Movileni

Se circulă restricționat în condiții de iarnă pe următoarele segmente de drum:

- DJ 242E Roșcani – Oancea

- DJ 253 Băleni – Cudalbi

- DJ 252H Tecuci – Furcenii Noi

- DJ 240A Tăplău – Cârlomănești

- DJ 251G Vârlezi – Valea Mărului

- DJ 255 Cuca – Fârțănești

Până la această oră nu sunt raportate localități fără energie electrică.


UPDATE ora 15,20 - După acțiunile drumarilor s-a reușit redeschiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 26, Galați – Gănești (limită județul Vaslui) și pe DN2B între Șendreni și gara Giurgiulești, a anunțat CNAIR în urmă cu puțin timp.


UPDATE ora 14,40 - S-a redeschis traficul rutier pe DN 25, între Șendreni și Hanu Conachi, cu aproape cinci ore întârziere față de termenul preconizat ieri de autorități. Rămâne deocamdată închis DN 24 D, de la Băleni la Tulucești.


UPDATE 29 ianuarie 2023 ora 9,00 - Pe două drumuri naționale din județul Galați nu se circula deloc și pe alte câteva zeci de șosele, pe diferite segmente, traficul este îngreunat ori cu restricții. Duminică dimineață, la ora 8,00, conform celei mai recente centralizări raportate de ISU Galați, erau închise total circulației:

- DN25 – Șendreni – Hanu Conachi

- DN24D – Băleni – Tulucești

Drumuri cu circulaţie restricţionată pentru autovehicule cu masa maxim autorizată mai mare de 7,5 t:

- DN 2B Șendreni- Galați- Giurgiulești

- DN25 Tecuci- Hanu Conachi

- DN26 Galați- Murgeni

- DN24D Grivița- Băleni

Drumuri cu circulaţie îngreunată:

- DN25 Drăgănești – Tecuci

- DN24D Cuca - Băleni

- DN24D Băleni - Vârlezi

- DN24D Vârlezi – Bălăbănești

- DN 26 Tulucești – Foltești – Oancea

Drumuri cu circulaţie restricţionată:

- DJ251 Smârdan – Slobozia Conachi

- DJ254 Ivești - Grivița

- DJ 242A Rădești - Gănești

- DJ242E Roșcani - Oancea

- DJ253 Viile - Cudalbi

- DJ252H Tecuci – Furcenii Noi

- DJ 240A Tăplău - Cârlomănești

- DJ251G Vârlezi – Valea Mărului

- DJ 255 Cuca – Fârțănești

La ora raportării, în județ nu mai erau localități afectate de întreruperi ale alimentării cu energie electrică, după ce sâmbătă, 28 ianuarie, peste 200 de consumatori din Fârțănești și Umbrărești au rămas fără curent. În ultimele 24 de ore, forțele de intervenție au acționat pentru șase cazuri medicale aflate în situații speciale și a căror transportare a fost dificilă din cauza zăpezii, dar si pentru gestionarea altor 67 de situații generate de fenomenele meteo din ultimele ore. 


UPDATE ORA 16,25: Din cauza depunerilor de zăpadă și a vehiculelor care îngreunează intervenția mijloacelor de deszăpezire, a fost închis și traficul pe DN24D, pe sectorul Băleni – Tulucești, au anunțat, în urmă cu puțin timp, reprezentanții ISU Galați. Acest segment precum și DN 25, între Șendreni și Hanu Conachi, vor fi închise circulației rutiere până duminică, 29 ianuarie, ora 10,00 pentru a facilita intervenția utilajelor aflate în teren.


UPDATE ORA 15.15: Traficul rutier pe DN 25, între Șendreni și Hanu Conachi a fost închis total, a anunțat în urmă cu puțin timp, centrul INFOTRAFIC. Drumul din Galați se adaugă astfel celorlalte nouă șosele naționale din județele învecinate, declarate închise în cursul acestei dimineți. 


Se circulă în condiții de iarnă grea în tot județul Galați. Poliția a anunțat, în urmă cu câteva minute, restricționarea traficului greu pe toate drumurile naționale din județ, în condițiile în care peste tot ninge viscolit și pe toate șoselele au fost evenimente rutiere provocate de deraparea vehiculelor de mare tonaj.

S-au produs blocaje pe DN 25, între Tudor Vladimirescu și Vameș, precum și la Independența unde autocamioane au derapat și au blocat traficul, dar și la Cuca, pe DN 24 D. 

De asemenea, circulația este restricționată pe mai multe drumuri județene, șoferii fiind sfătuiți să nu plece la drum, ori dacă este neaparat necesar să aleagă rutele alternative cele mai sigure, să conducă cu maximă prudență și să aibă vehiculele echipate corespunzător.

”Începând cu ora 9,15 se instituie restricție de circulație a auto cu MTMA>7,5 tone, pe DN 2B, DN 24D, 25 și 26. De asemenea, Pe DJ251G Vîrlezi - Corni - Valea Mărului și DJ 242 E Băneasa - Roșcani - se restricționează traficul pe ambele drumuri. Se intervine pentru deszăpezire. Se aplică restricții punctual pentru asigurarea intervenției utilajelor de deszăpezire”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați. 

Pentru creșterea gradului de siguranță în deplasările pe drumurile publice și pentru  prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, polițiștii transmit următoarele recomandări: 

 
• Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
 
• Reamintim faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. 
 
• Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă. Curătați în permanență farurile, lămpile de semnalizare, geamurile autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și folosiți corespunzător instalația de ventilație-climatizare! 
 
• În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile (sub formă de lapoviţă sau ninsoare), precum şi vântul puternic, pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule!
 
• Păstrați, în mers, o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.
 
• Nu folosiţi telefonul fără dispozitive de tip ,,mâini libere” şi nu vă urcaţi la volan obosiţi sau sub influenţa alcoolului ori a substanţelor cu efect psihoactiv!
 
Totodată este necesară respectarea indicaţiilor polițiștilor, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.
 
Pietonilor li se recomandă să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

  • Traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.
  • Înainte de a pleca la drum, vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți. 

 

Citit 16998 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Februarie 2023 11:34

6 comentarii

  • postat de Cristi
    Marți, 31 Ianuarie 2023 05:17
    5.13.228.***
    Ca în fiecare iarnă parazăpezile nu funcționează iar utilajele sunt fie puține, fie stricate și ineficiente că bate vântul, slab!
    0
    0
  • postat de Trandafirul Galben
    Duminică, 29 Ianuarie 2023 13:53
    93.122.249.***
    Alooo,ce ați pățit?
    Voi vreți să scoateți bugetarii la muncă?
    Doamne ferește!Ei sunt dumnezeii țării și dictatorii majorității.
    Sunt și excepții,este adevărat,dar rămân doar excepții.
    Cine îi cunoaște mai îndeaproape,știe bine ce caractere "infecte" și arogante sunt,chiar și în viața de zi cu zi.
    Asta este țara noastră!
    CUMETRIA DISTRUGE ROMÂNIA!
    0
    0
  • postat de Andrei
    Duminică, 29 Ianuarie 2023 04:58
    86.124.201.***
    Unde CJ si primaria? Nu mai face poze,in judetul cu investitii record in educatie?(polistiren,sic).De ce nu sar firmele de casa sa ajute?
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 14:01
    5.13.195.***
    Lasa ca e bine... nu ne invadeaza putina senila! Vine doar haur.. cu semuion... sa spele creierele prostanace! Ce pot sa zic: primit atat cat putem cerebral! Pacat de tara... demonstram de sute de ani ca nu NE-O MERITAM!
    0
    0
  • postat de Raul
    Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 12:56
    5.14.149.***
    Vineri am circulat între orele 9.00 și 10.00 pe DN 25.. Nu se intervenea deloc deși codul galben era în vigoare. Presupun ca s-a junsaici și din cauza întârzierii nejustificat de mari a interveniți autorităților. Iar au fost luați prin surprindere.
    0
    0
  • postat de macarie banu
    Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 12:23
    89.137.225.***
    asa....unde mai sunt oare acele garduri speciale care se montau pentrua impiedica blocarea drumurilor cu zapada in caz de viscol?!....unde sunt gardurile vii plantate de-a lungul soselelor in acelasi scop?! Sau unde sunt banii alocati pentru aceste lucrari PROMISE de-a lungul anilor?! Si acum,pentru 5cm de zapada se dau cu capul de pereti,dar daca erau 30cm ce se intampla.chemau Garda Nationala,bagau tancuri ce faceau?! Prefectul de Vrancea tocmai a declarat ca "NU EXISTA TEHNOLOGIE care sa deszapezeasca atunci cand e viscol,nici macar in America".Rasu-plansu......
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.