Autostrada A7, între contestații, procese și întârzieri

Autostrada A7, între contestații, procese și întârzieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un tronson din Autostrada „Moldovei” A7, de lângă Buzău, nu este nici în prezent contractat, deși licitația a fost lansată încă din vara lui 2021. O nouă decizie în instanță retrimite ofertele la o a treia reevaluare, anul 2026 fiind termen final în PNRR pentru finalizarea tuturor lucrărilor.

”În 26.01.2023, Curtea de Apel București a decis menținerea hotărârii CNSC și a admis contestația celor de la Danlin pe cei 13,9 kilometri ai A7 dintre Spătaru (Buzău Sud-Vest) și nodul cu DN 2B spre Brăila (Buzău Sud-Est)”, atrage atenția Asociația Pro Infrastructura (API).

„Vă scutim de explicațiile complicate și vă spunem doar concluzia. Între altele, există două variante probabile: ori vedem al treilea câștigător, Danlin, și apoi contestația Nurol (aproape o certitudine în acest caz) ori se anulează licitația dacă CNAIR descalifică ambele oferte rămase în cursă. Clar este un lucru: deznodământul se amână cu luni bune, indiferent de scenariu!”, mai spune API.

În ceea ce privește soarta celorlalte două loturi de pe Autostrada A7 de la Ploiești la Buzău, API atrage atenția că progresul din teren este unul timid, deși lucrările au debutat încă din vara trecută.

Citit 689 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 17:09

1 comentariu

  • postat de SOAITA PETRE
    Miercuri, 01 Februarie 2023 14:52
    109.207.219.***
    CEI CARE DEPUN CONTESTATII NEFONDATE SA FIE TRASI LA RASPUNDERE SI SA PLATEASCA EVENTUALELE PIERDERI
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.