PSD lucrează la un nou program de guvernare

PSD lucrează la un nou program de guvernare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că social democraţii lucrează la un nou program de guvernare, care va fi supus aprobării în coaliţie, menţionând că PSD nu va veni cu noi taxe, ci doreşte un mediu de afaceri egal pentru toată lumea.

Întrebat dacă PSD are în vedere măsura reducerii TVA la alimentele de bază, Ciolacu a spus că este "insuficientă". "În acest moment, echipele de lucru încearcă să găsească cea mai bună soluţie pentru că preţurile la alimente reprezintă componenta cea mai mare din inflaţie. Şi ne-am asumat ca acest an să terminăm cu inflaţia de o singură cifră şi atunci o să venim cu soluţii pentru a diminua inflaţia. (...) O să venim cu soluţii", a afirmat liderul PSD.

Legat de posibilitatea creşterii preţului la combustibil, Ciolacu a spus: "Să vedem ce se întâmplă. Totuşi este în nişte limite suportabile. Au trecut emoţiile în acest moment" și a precizat că PSD nu va veni cu noi taxe, ci doreşte un mediu de afaceri egal pentru toată lumea. "Ca să lămurim, că am văzut şi eu breaking news-urile că vine PSD cu noi taxe, că vine Ciolacu cu noi taxe. (...) Să lămuresc ştirile de ieri (...). PSD nu vine cu noi taxe, PSD nu măreşte, PSD doreşte să creeze un echilibru corect în România. Nu pot să fie unii care să optimizeze fiscal, cred că perioada optimizării fiscale a cam luat sfârşit. (...) Cred că intrăm într-o perioadă de parteneriat corect, concurenţial, trebuie să fim cu toţii egali", a explicat Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că, "dacă unii optimizează şi au nişte posibilităţi mai mari, omoară tot ce creşte şi tot capitalul românesc", iar acest lucru "nu este corect". El a respins acuzaţiile că această măsură ar putea fi discriminatorie. "Când vorbeam noi de taxă de solidaritate, nimeni nu accepta acest lucru. În momentul acesta, Comisia şi Uniunea Europeană vine cu o taxă de solidaritate la nivel european", a mai spus Ciolacu și a menţionat că există discuţia privind posibilitatea reducerii taxării pe muncă, arătând că astfel poate fi ţinută forţa de muncă în ţară.

"Nu poţi să menţii o creştere economică pe consum mult timp şi atunci căutăm soluţii. Cea mai importantă este să avem investiţii. (...) Ca să susţii investiţiile trebuie două lucruri, ele să fie finanţate (...) şi trebuie forţă de muncă. Cum îţi menţii forţa de muncă în România? (...) Cel mai important este să-i ţinem pe români în ţară", a explicat Ciolacu, adăugând că este convins că actuala coaliţie de guvernare îşi poate continua activitatea şi după alegerile din 2024.

Citit 442 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2023 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.