Marcel Ciolacu își asumă reforma pensiilor speciale

Marcel Ciolacu își asumă reforma pensiilor speciale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marcel Ciolacu, președintele PSD și viitor premier în cazul respectării protocolului coaliției, a avut două apariții în care le-a cerut partenerilor de coaliție rezolvarea rapidă a problemei pensiilor speciale și a criticat, în premieră, poziția partenerului său liberal, Nicolae Ciucă.

De altfel, Ciolacu a accentuat hotărârea de a face reforma: "Nu pot accepta renunțarea totală la reforma pensiilor speciale. Nu voi fi de acord nici în actualul guvern, nici în viitorul. România are nevoie de reforma pensiilor speciale", a spus Ciolacu, conform G4Media.ro și l-a criticat deschis pe Nicolae Ciucă pentru faptul că nu își asumă reforma, deși era ministrul Apărării în Guvernul Cîțu, care a semnat PNRR.

Calendarul PNRR arată clar care este parcursul acestui jalon al reformei pensiilor speciale: cererea de plată nr. 3 (care include și reforma pensiilor speciale) trebuie depusă la Bruxelles până la finalul lunii iunie 2023; Comisia Europeană are două luni pentru analiză și formularea unor obiecții (septembrie 2023); discuțiile tehnice între Comisia Europeană și autoritățile române se poate prelungi încă 2-3 luni (cum e cazul cu actuala cerere de plată nr. 2), deci maximum decembrie 2023.

În cazul în care Comisia Europeană decide că România nu a îndeplinit reforma, ia decizia de a suspenda plata. Cel mai probabil termen ar fi ianuarie 2024, iar Marcel Ciolacu, ca premier la acel moment, va avea o problemă majoră de imagine. Având în vedere acest calendar, pentru Marcel Ciolacu este esențial ca jalonul cu pensii speciale să fie rezolvat cât mai rapid, astfel încât eventualul decont al unui eșec să nu fie trecut în contul său, iar liderul PSD are de partea sa și calendarul parlamentar.

Citit 647 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2023 18:10

2 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 23 Martie 2023 22:17
    5.13.195.***
    Ticoriu asta care era prieten cu puscariasul de Homar haisan... isi ASUMA CE? Ca va imparte celula cu ala? MAMA, PROSTI MAI SUNTETI si MEMORIE DE PESTE!
    0
    0
  • postat de MISU
    Joi, 23 Martie 2023 21:27
    86.124.201.***
    Rusine sa va fie la toti PSD,UDMR,PNL,AUR,PMP si tot neamul lor cel adormit!!!Nu lasa ei ciolanul pentru interesul lor si dezinteresul fata de populatia care i-au votat!!!TRADATORI,TRADATORI,TRADATORI!!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.