Interceptări cu nume importante de politicieni. Marcel Ciolacu respinge ferm pretinsa influență a unor inculpați

Interceptări cu nume importante de politicieni. Marcel Ciolacu respinge ferm pretinsa influență a unor inculpați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a respins, marți, susținerile inculpaților din dosarul „Mită la Aeroportul Otopeni”, așa cum apar ele în stenogramele din ordonanța DNA de începere a urmăririi penale a fostului director general al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), George Alexandru Ivan. 

”Nu cunosc și nu a avut nimeni o astfel de discuție cu mine. Nu cunosc aceste personaje și mă bucur că se face ordine”, a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament.

Ordonanţa DNA de începere a urmăririi penale faţă de fostul director al CNAB, George Alexandru Ivan, conţine numeroase stenograme în care inculpaţii din dosarul Otopeni vorbesc de șpăgi de zeci de milioane de euro pentru prelungirea contractelor de închiriere a spaţiilor comerciale de pe Aeroportul Otopeni și despre pretinsa influenţa (pe care ei o consideră reală) asupra unor demnitari.

În discuţiile dintre inculpaţi sunt vehiculate nume precum cel al liderului PSD, Marcel Ciolacu, sau ale liberalilor - despre care considerau ei - ar putea prelua Ministerul Transporturilor la rotativa guvernamentală, precum Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu sau Rareș Bogdan.

Patronul de la Millenium, Cătălin Lăscuţ, pretinde, potrivit stenogramelor din ordonanţă, că ar fi discutat inclusiv cu Marcel Ciolacu despre prelungirea contractelor de închiriere a spaţiilor comerciale de pe Aeroportul Otopeni, dar ar fi fost refuzat pentru că ar fi existat informări ”nasoale” de la un serviciu secret despre firma Millenium. Tot în aceste stenograme, inculpaţii se lăudau inclusiv cu influenţă la nivelul SRI, însă nu este clar dacă această influenţă pretinsă era reală, conform G4Media.ro. De subliniat că niciunul dintre politicienii pomeniţi de inculpaţi nu este surprins în interceptări sau nu există probe că ar fi intervenit pentru prelungirea contractelor, cel puţin nu în ordonanţa procurorului de aproape 400 de pagini.

În plus, inculpaţii s-ar fi întâlnit cu șeful de cabinet al ministrului Sorin Grindeanu, Cristi Anton (”fratele meu”, după cum se exprima Cătălin Lăscuţ) și cu vicepreședintele Consiliului Judeţean Buzău, fostul jurnalist Felix Rache, interceptat în dosar. Rache era considerat de inculpaţi un apropiat al secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, considerat ”omul lui Ciolacu”. Inculpaţii ar fi vrut astfel să îi influenţeze pe ministrul Grindeanu și pe secretarul de stat Bogdan Mîndrescu să le prelungească contractele de închiriere a spaţiilor comerciale de pe Aeroportul Otopeni, afacere deosebit de profitabilă pe care o desfășurau încă din anii 2000.

Citit 556 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2023 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.