Corina Crețu: „La spitalele regionale nu s-a săpat o groapă”

Corina Crețu: „La spitalele regionale nu s-a săpat o groapă”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Europarlamentarul social-democrat Corina Creţu a declarat, la Prima News, că se întreabă de ce din 2018 nu se fac licitaţiile pentru spitalele regionale pentru a se stabili constructorii pentru unitățile sanitare din Iaşi, Cluj şi Craiova, transmite news.ro.

Ea a atras atenţia că 1,2 miliarde de euro sunt alocaţi pentru aceste spitale şi a precizat că, dacă ar fi fost în locul ministrului Sănătăţii, ar fi cerut ca ministerul să renunţe să mai fie beneficiar şi să predea aceste spitale la CNI.

”Toate aprobările sunt luate, studiile de fezabilitate sunt făcute, dar nu s-a săpat o groapă. Acum, sincer, să vină expertul de la Bruxelles să sape?”, a spus europarlamentarul, afirmând că trebuie stabilit constructorul. Totodată, Corina Creţu a arătat că 2027, pentru un spital de 1.000 de paturi, nu este un orizont foarte îndepărtat. ”Ca să nu mai spun că acele contracte sunt din 2015, în nicio ţară nu durează opt ani de la semnarea contractului la stabilirea licitaţiilor”, a adăugat fostul comisar european.

Întrebată dacă ministrul Alexandru Rafila ar trebui să accelereze acest proces, ea a spus: ”Eu, dacă aş fi fost în locul dânsului, aş fi renunţat ca Ministerul Sănătăţii să fie beneficiar, aş fi dat la Compania Naţională de Investiţii”. Corina Creţu a arătat că, de la început, Guvernul a solicitat ca beneficiarul să fie Ministerul Sănătăţii şi nu s-a schimbat acest lucru. ”A fost o solicitare de la Consiliile Judeţene, pe timpul când eram comisar european, să le preia autorităţile locale. Comisia Europeană nu a avut nimic împotrivă, dar între timp s-a schimbat guvernarea şi nu au mai vrut să le preia”, a explicat Corina Creţu.

Citit 595 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2023 18:21

1 comentariu

  • postat de marr
    Marți, 04 Aprilie 2023 20:41
    86.124.202.***
    Cu lucrul e mai Greu , e Sport National la romani .
    E mai usor de luat banii pe ...STUDII . Atat ii duce capu'/interesu' - Studii si Planuri .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.