Lucrurile se mișcă greu pe Autostrada Moldovei

Lucrurile se mișcă greu pe Autostrada Moldovei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Potrivit Asociației Pro Infrastructură (API), progresul fizic de pe primul lot din Autostrada A7 (Autostrada Moldovei) se învârte în jurul cifrei de 8%, poate spre 10%, cu multă indulgență. Conform sursei citate, ce prezintă, pe pagina de Facebook, o filmare aeriană completă de pe cei 21 kilometri ai traseului Dumbrava - Mizil, acest fenomen se petrece în urma unui contract semnat în data de 16 iunie 2022, cu ordin de începere emis în 22 august anul trecut și care prevede o perioadă de execuție directă (fără proiectare) de doar 20 de luni.

"Este cert că termenul contractual, aprilie 2024, va fi depășit. Ca să fie respectat, asocierea Pizzarotti - Retter va trebui să aibă un ritm mediu lunar de circa 7%. Adică de vreo şapte ori viteza de execuție de până acum. Un vis", mai notează, în prezent, Asociația Pro Infrastructură.

Conform acestora, șantierul încă are petice unde cresc cereale și bălării, terasamentele rareori depășesc cu un metru terenul natural și aproape că nu găsești poduri și pasaje care să fi ieșit din pământ. "Știm, am filmat sâmbăta, dar este rușinos că la marea descărcare arheologică de lângă Mizil se mișcau mai mulți arheologi decât utilajele constructorilor pe tot lotul. Să ne iertați sarcasmul din paragraful anterior, dar «mobilizarea» celor doi antreprenori este total inacceptabilă, când orice mică întârziere înseamnă vieți pierdute pe DN2, cel mai mortal drum din țară", adaugă API.

Nu în cele din urmă, asociația speră că au încetat dezbaterile sterile cu oficialii CNAIR legate de optimizările la structuri, iar constructorii se vor apuca serios de treabă în vederea finalizării lotului, măcar la finele lui 2024.

Citit 831 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2023 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.