Scandal marca AUR, în fața și în interiorul Parlamentului

Scandal marca AUR, în fața și în interiorul Parlamentului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproape 200 de susținători ai Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), conform hotnews.ro, s-au adunat miercuri dimineață la poarta Parlamentului, într-un protest organizat de partidul lui George Simion. Manifestația a fost organizată ca reacție la un proiect de lege privind "organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie", propus de Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea. "Firea, retrage proiectul acum!", a spus George Simion, live pe Facebook. "Așteptăm ca Ciolacu să retragă legile, atunci cred ca lumea să fie măcar parțial mulțumită", a adăugat el. Potrivit acestuia, protestul este pentru "oprirea legilor antinaționale". "Nu cedăm, copiii îi apărăm!" și "Trădătorii", au scandat manifestanții și s-au îmbrâncit cu jandarmii. În plus, liderul AUR a fost îndepărtat de un jandarm în momentul în care s-a urcat pe gardul Parlamentului, potrivit News.ro.

Fostul premier Ludovic Orban a fost agresat și scuipat de protestatari în timp ce se pregătea să intre în sediul Parlamentului, iar liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a declarat că a fost huiduit şi ameninţat de protestatari ai AUR în perimetrul Palatului Parlamentului, apreciind că ar trebui discutată, la nivelul conducerii Camerei Deputaţilor, posibilitatea sporirii măsurilor de securitate. "Au zis: «Luați-i gâtul»", a spus Botond.

Concomitent, o colaboratoare a AUR a fost oprită, la intrarea în Palatul Parlamentului, după ce reprezentanţii SPP au descoperit, la controlul de la poarta de acces, patru cartuşe. Potrivit unor surse din Poliţie, femeia a afirmat că ele reprezintă suveniruri de la o tragere. Acestea păreau, la prima vedere, capete trase, fără încărcătură, însă femeia a fost dusă la Secţia 17 pentru verificări, în cauză fiind deschis, ulterior, un dosar penal.

Mai târziu, scandalul a continuat în plenul Camerei, după ce mai mulți deputaţi de la AUR s-au aşezat în faţa tribunei plenului, protestând faţă de proiectele aflate pe ordinea de zi, printre care şi cele privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie şi guvernanţa companiilor de stat.

Până la urmă, proiectul de lege care urmează să împiedice separarea copiilor de familiile vulnerabile a fost adoptat în Cameră. Acest proiect a fost interpretat și rostogolit ca un fake news de către AUR și a stat la baza protestului violent de miercuri.

Nu în cele din urmă, sindicaliștii din Educație au plecat de la manifestația din fața Parlamentului pentru că nu au vrut să se alăture protestului AUR, ai cărui simpatizanți au încercat să confiște nemulțumirile profesorilor.

Citit 1317 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Mai 2023 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.