USR nu înțelege „pe ce se duc banii” românilor

USR nu înțelege „pe ce se duc banii” românilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat, luni, că a aflat "o ştire tristă", potrivit căreia datoria României a depăşit 50% din PIB, adăugând că nu înţelege pe ce se duc banii, în condiţiile în care Guvernul îndatorează actuala generaţie şi pe cele următoare.

"Am văzut o ştire nouă şi tristă: datoria României a depăşit 50% din PIB. Este o veste foarte proastă şi arată că acest Guvern ne îndatorează pe noi şi generaţiile următoare şi nu înţelegem pe ce se duc banii. Până acum, anul acesta, după calculele noastre şi ale unei părţi din presă, s-au împrumutat deja de 80 de miliarde de lei. Este un fapt fără precedent să te împrumuţi în acest ritm la un început de an. Nu vedem aceşti bani în economia reală, este practic o inconştienţă. În loc să reducă cheltuielile, PSD şi PNL aruncă benzină pe focul inflaţiei şi vedem că, în loc să reducă aceste cheltuieli, se împrumută", a declarat Moşteanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Potrivit acestuia, "grija" actualei guvernări ar fi "cum să facă să nu taie pensiile speciale".

"Am văzut declarațiile ministrului Budăi şi ale ministrului Boloş care se duc la Bruxelles să negocieze cu Comisia să nu mai taie pensiile speciale. Acest jalon pus de USR în PNRR îi încurcă îngrozitor. Noi, USR, credem că este un gest de echitate istorică, pentru că zeci de ani au tot apărut categorii noi de pensionari speciali, şi trebuie să fie un «moment zero» pe care noi l-am pus în PNRR, când aceste pensii speciale să fie trecute pe contributivitate. (...) Prin faptul că nu îndeplinesc acest jalon, pun în pericol în felul acesta accesarea banilor din PNRR", a susținut Ionuţ Moşteanu.

Citit 550 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.