Ministerul Educației nu poate negocia revendicările dascălilor

Ministerul Educației nu poate negocia revendicările dascălilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Creșterile salariale și alte drepturi de natură salarială solicitate de federațiile sindicale nu fac obiectul contractului colectiv de muncă și nu pot fi negociate cu Ministerul Educației, potrivit unui comunicat comun al Ministerului Educației și al reprezentanților federațiilor sindicale, citat de edupedu.ro.

Reprezentanții Ministerului Educației și cei ai sindicatelor s-au întâlnit miercuri, 17 mai. Discuțiile au avut loc în contextul în care profesorii au făcut deja o grevă de avertisment, după cum au anunțat sindicatele din Educație.

Comunicatul este semnat de ministrul Educației, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și de președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. „În ceea ce privește salarizarea cadrelor didactice, Ministerul Educației a înaintat către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin adresa nr. 8.551/16.02.2023, o serie de propuneri privind noile grile de salarizare pentru personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, joi, 18 mai, va avea loc prima întâlnire a comisiei constituite în vederea negocierii unui nou contract colectiv de muncă. Profesorii au anunțat deja că vor intra din 22 mai în grevă generală, tot potrivit sindicatelor din Învățământ, în cazul în care nu vor exista reacţii din partea autorităţilor.

Tot miercuri, și premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, pe fondul acţiunilor de protest derulate de aceştia. 

   

Citit 503 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Mai 2023 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.