Scandal la Siliștea (Brăila) privind studiile Milcovia Expres

Scandal la Siliștea (Brăila) privind studiile Milcovia Expres
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Compania Națională de Drumuri (CNAIR) întâmpină dificultăți în realizarea studiilor geotehnice necesare finalizării studiului de fezabilitate al viitorului Drum Expres Focșani - Brăila.

Potrivit paginii de Facebook a CNAIR, în pofida dispozițiilor legale, anumiți cetățeni de pe raza localității Siliștea din județul Brăila, au încercat, la mijlocul acestei săptămâni, să împiedice accesul personalului și al utilajelor pentru realizarea studiilor geotehnice în teren. Pe cale de consecință, a fost nevoie de intervenția poliției și a jandarmeriei pentru ca acestea să se poată realiza.

Citește șiGalațiul și Vrancea se asociază pentru un drum de legătură

În acest sens, compania face apel la cetățeni să înțeleagă faptul că realizarea unei infrastructuri rutiere moderne este de interes național și conduce la dezvoltarea economică a zonei și a nivelului de trai pentru locuitori, iar aceste studii sunt obligatorii pentru realizarea obiectivului de investiții.

Finanțarea contractului, în valoare de 15 milioane de lei este asigurată din fonduri europene nerambursabile, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție având un termen de realizare de maximum 24 de luni, în timp ce Drumul Expres Focșani - Brăila (Milcovia) are o lungime de 76 de kilometri.

Citit 729 ori Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2023 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.