Program național de investiții pentru consolidarea spitalelor

Program național de investiții pentru consolidarea spitalelor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Guvernul a aprobat, vineri, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Programul naţional de investiţii pentru consolidarea spitalelor "Mihail Cantacuzino" şi Programul naţional de expertizare a clădirilor publice cu risc seismic din sistemele de sănătate şi de învăţământ.

"După aprobarea programului naţional de investiţii care vizează clădirile în care îşi desfăşoară activitatea instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat, prin acest act normativ sunt avute în vedere clădirile spitalelor publice şi alte clădiri din sistemul de sănătate, parte a infrastructurii critice", a anunţat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă.

Programul "Mihail Cantacuzino" va asigura finanţarea de la bugetul de stat a tuturor lucrărilor de intervenţii necesare asupra unei clădiri: consolidarea seismică, reabilitarea, modernizarea, creşterea performanţei energetice, lucrări de demolare parţială sau totală şi realizarea unor clădiri noi, lucrări conexe - securitate la incendiu, instalaţii, inclusiv de fluide medicale, igienă, sănătate şi mediu înconjurător, siguranţă şi accesibilitate în exploatare, protecţie împotriva zgomotului şi utilizare sustenabilă a resurselor naturale. Clădirile vizate sunt cele încadrate prin raport de expertiză în clasa de risc seismic I.

Un important factor care va accelera procesul de consolidare seismică, a arătat Cseke Attila, este că nu trebuie întocmite documentaţii tehnico-economice de tip DALI sau studii de fezabilitate, ci doar proiectul tehnic. În urma acestuia, a expertizei şi a costului standard pe metrul pătrat la consolidare, stabilit prin ordin de ministru, finanţarea va fi acordată "urgent".

Citit 448 ori Ultima modificare Vineri, 26 Mai 2023 17:10

2 comentarii

  • postat de Das 2
    Vineri, 26 Mai 2023 18:53
    84.117.46.***
    ...apoi continuarea sapaturilor ori daca noi nu avem nici cand e zapada mai mare o fadroma in timp util cum credeti ca se vor descurca autoritatile dupa marea nenorocire?! Vor fi pregatiti? Evident ca nu!
    In Chile erau fregvent cutremure de peste 8 si autoritatile au decis: de azi se vor construi
    0
    0
  • postat de Das
    Vineri, 26 Mai 2023 18:48
    84.117.46.***
    In cazul unui cutremur de peste 7,5 in urma unei expertize independente in jur de 1000 de persoane vor deceda in zona Galati si In jur de 4000 zona Bucuresti. Au fost identificate cladirile cu probleme si nr de locuitori din acele cladiri.
    Trebuie actionat acum cat nu e prea tarziu ! Un cutremur m
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.