Noi servicii medicale, introduse pe lista CNAS

Noi servicii medicale, introduse pe lista CNAS
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

​Recoltarea probelor biologice pentru efectuarea testului Babeș-Papanicolau pentru femeile simptomatice sau care planifică o sarcină se va putea face direct în cabinetul medicului de familie. De asemenea, pacienții cu hemofilie, talasemie, sifilis (genital primar și secundar al pielii și mucoaselor), HIV/SIDA, dermatită atopică, deficit congenital de factor VII, trombastenie Glanzmann, hemipareze, parapareze și tetrapareze, indiferent de etiologie, se vor putea prezenta direct la medicul specialist din ambulatoriu, fără a mai trebui să treacă înainte pe la medicul de familie. În plus, o serie de noi investigații imagistice - RMN și ecografii - intră pe lista de decontare, iar pachetul de îngrijiri medicale la domiciliu va cuprinde noi servicii. Acestea sunt doar o parte dintre modificările aduse de noul contract-cadru al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, care va intra în vigoare de la 1 iulie, potrivit hotnews.ro.

Odată cu intrarea în vigoare a noului contract-cadru, tot de la 1 iulie, vor intra în vigoare și Normele metodologice de aplicare a acestuia. Cele două acte normative creează împreună un cadru legal inovator, anunță CNAS, într-un comunicat transmis vineri, 2 iunie.

Totodată, se introduc noi activități de transport sanitar neasistat, precum transportul de la și la domiciliu al bolnavilor oncologici nedeplasabili cu propriile forțe pentru efectuarea radioterapiei sau chimioterapiei, inclusiv în alt județ, transportul de la și la domiciliu al bolnavilor nedeplasabili pentru administrarea parenterală a unor medicamente sub supraveghere, dar și transportul la externare al pacienților post-transplant nedeplasabili cu propriile forțe, inclusiv în alt județ.

Citit 930 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.