Marcel Ciolacu vrea „dezvoltare prin patriotism economic”

Marcel Ciolacu vrea „dezvoltare prin patriotism economic”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele social-democrat, Marcel Ciolacu, afirmă că "viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic, adică prin investiţii şi producţie aici, în România", el adăugând că săptămâna aceasta au fost aprobate 2,2 miliarde de lei ajutor de stat pentru 19 proiecte de investiţii cu impact major în economie, prin schema derulată de Ministerul Finanţelor.

"Acestea înseamnă în fapt un efect triplu de multiplicare în economie şi peste 4.000 de noi locuri de muncă care vor fi create", menţionează liderul PSD, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El arată că "vom contribui astfel la dezvoltarea unor industrii competitive în România: industria auto, industria materialelor de construcţii, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activităţi de asistenţă spitalicească şi fabricarea produselor din cauciuc".

Preşedintele PSD subliniază că "aceasta este singura cale structurală de a atinge cele trei mari obiective ale guvernării: 1. creştere economică prin producţie şi investiţii în România; 2. stoparea creşterii preţurilor şi refacerea puterii de cumpărare; 3. crearea de locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite".

"Am promis că vom trece de la economia bazată pe consum de bunuri din import la economia bazată pe producţie, aici, în România. În 2023 şi 2024, vom întoarce în economie şi pentru populaţie 8-10% din PIB, de cinci ori mai mult decât în timpul guvernărilor anterioare", a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Conform protocolului coaliției de guvernare, președintele PSD ar urma să devină premier, în urma preconizatei rotative de la Palatul Victoria.

Citit 534 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.