A fost învestit Guvernul condus de Marcel Ciolacu

A fost învestit Guvernul condus de Marcel Ciolacu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Joi, în Parlamentul României, în prezența a 465 de senatori și deputați, au fost exprimate 385 de voturi în vederea învestirii noului Guvern, toate aceste voturi fiind valabile. În urma numărătorii, pentru acordarea încrederii Guvernului au fost exprimate 290 de voturi, 95 de voturi au fost "contra", fără nicio abținere și, astfel, Cabinetul Ciolacu a fost învestit. De altfel, erau necesare doar 234 de voturi, iar PNL, PSD și minoritățile naționale dețin 292.

În discursul de învestitură, președintele PSD, Marcel Ciolacu, noul premier, a reluat o lungă listă de promisiuni, de la majorarea pensiilor, salariilor și aducerea în țară a românilor care muncesc în străinătate, la transformarea României într-un "hub regional la Marea Neagră". El a susținut că Executivul său va fi unul care își va asuma responsabilitatea, pentru că "nu este în ADN-ul PSD să fugă de responsabilitate" și că va elimina toate pensiile speciale. "Susțin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Este singura soluție pentru a avea legitimitatea de a tăia apoi toate pensiile speciale", a spus Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, liderul social-democrat a fost contrat de opoziție, de la tribuna Parlamentului, după ce, la începutul discursului său, parlamentarii din Forța Dreptei, în frunte cu Ludovic Orban, le-au împărțit parlamentarilor PNL câte trei trandafiri roşii şi câte un formular de adeziune la PSD. Orban a venit cu cartea "Pas cu pas" a președintelui Klaus Iohannis, spunând că i-o face cadou lui Ciolacu, după care i-a fost tăiat microfonul.

La rândul său, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că programul de guvernare al premierului desemnat, Marcel Ciolacu, este o colecţie de proiecţii false, cifre umflate, promisiuni şi mult copy-paste. "Dragnea vă dădea clasă la grafice colorate şi la falsul patriotism de mirosit ceapă verde prin pieţe, în timp ce nu v-aţi atins de cheltuielile obscene ale statului", a mai spus Cătălin Drulă.

În plus, fostul partener de coaliție, liderul UDMR, Kelemen Hunor a arătat că "execuția cu premeditare a unui partener credibil, echilibrat și responsabil a fost pusă în practică extrem de zgomotos. Da, suntem supărați când vedem că aceste valori sunt aruncate în noroi" și i-a recomandat lui Marcel Ciolacu să aibă grijă ca liberalii să nu se trezească. "N-a trecut încă pericolul de a te culca sănătos și a te trezi mort. Dacă se vor trezi, vă vor lăsa singuri", a adăugat Kelemen Hunor.

Citit 454 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 17:58

1 comentariu

  • postat de Discurs, Ciolacu excelent, Ciucă, dezastru
    Joi, 15 Iunie 2023 17:30
    109.166.133.***
    Da, Ciolacu a avut un discurs curajos, prezidențial, bine punctat, intern și extern chiar. Cucă, discurs dezastros în oglinda discursului lui Ciolacu, m-am simțit ca la Al 14-lea Congres al PCR-ului, Ceaușescu cuvântare, cu realizări de excepție, dar la talpa țări, dezastru economic și social. USR a
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.