Încă o bancă scapă de obligația recalculării ratelor

Încă o bancă scapă de obligația recalculării ratelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

BRD Groupe Societe Generale a obţinut vineri în instanţă, la Curtea de Apel București, suspendarea ordinului prin care era obligată să recalculeze ratele la credite, aceasta fiind a doua decizie prin care efectele ordinului sunt suspendate până la judecarea fondului, după cea obţinută de Banca Transilvania la Cluj, conform Profit.ro.

Băncile din România au cerut recent în instanţă anularea proceselor-verbale de contravenţie primite de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi suspendarea efectelor ordinului emis de preşedintele ANPC prin care ar fi obligate să emită noi grafice de rambursare pentru credite şi să ia măsuri "optime" pentru reducerea gradului de îndatorare în cazul unor debitori.

ANPC a sancţionat, luna trecută, 19 bănci pentru "acţiuni înşelătoare" privind caracteristicile principale ale produselor de creditare.

Anterior, Curtea de Apel Cluj a admis cererea de suspendare a amenzii date de ANPC către Banca Transilvania pentru calculul ratelor, fiind prima sancțiune suspendată în instanță de ANPC de când a început acest scandal.

Citit 524 ori Ultima modificare Vineri, 23 Iunie 2023 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.