USR revine la tema desființării inspectoratelor școlare

USR revine la tema desființării inspectoratelor școlare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Uniunea Salvați România (USR) susține că inspectoratele școlare trebuie desființate, deoarece ”sunt «tentaculele» prin care Ministerul Educaţiei controlează în teritoriu angajările şi transferurile în sistem”. Reprezentanții partidului consideră că bugetul de 660 de milioane de lei alocat acestor instituții ar putea fi folosit pentru a construi zeci de noi grădiniţe şi creşe.

"Pentru anul 2023 este prevăzut un buget de 660 milioane de lei pentru cele 42 de inspectorate şcolare judeţene, inclusiv cel al municipiului Bucureşti. În total, 1.860 de angajaţi la fabrica de sinecuri a Ministerului Educaţiei. Dacă s-ar desfiinţa inspectoratele şcolare, aşa cum propune USR de câţiva ani încoace, s-ar putea asigura, cu banii economisiţi, 44 de milioane de mese calde în şcoală pentru copii. Ori s-ar putea ajuta să meargă la şcoală circa 96.000 de copii săraci. Ori s-ar putea construi zeci de noi grădiniţe şi creşe", susţin reprezentanţii USR, într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres.

"Inspectoratele şcolare trebuie desfiinţate, şcolile trebuie redate cetăţenilor: profesorilor, părinţilor, autorităţilor locale. URSS-ul educaţional trebuie desfiinţat, nu dat cu ruj, cum a făcut Iohannis. Şcolile sunt copleşite de inspecţii. Acestea sunt realizate, pe de o parte, de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar - ARACIP, transformată în Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii şi Inspecţie în Învăţământul Preuniversitar - ARACIIP în noile legi ale educaţiei şi, pe de altă parte, de către inspectoratele şcolare judeţene, transformate în direcţii judeţene", a declarat Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

Citit 527 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iulie 2023 16:10

1 comentariu

  • postat de Talașman Mihai
    Sâmbătă, 08 Iulie 2023 20:30
    93.120.27.***
    Nu cumva s-ar cădea să desființăm mai bine ARACIP-ul ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.