Reacțiile opoziției după votul privind demisia șefului SRI

Reacțiile opoziției după votul privind demisia șefului SRI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, hotărârea privind demisia directorului Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, şi vacantarea acestei funcţii, fiind înregistrate 307 voturi "pentru" şi 21 "împotrivă". Cu toate acestea, parlamentarii Opoziţiei au apreciat că este cel puţin bizar ca Legislativul să dea un vot deasupra voinţei de demisie exprimate de Hellvig.

"Este absolut bizar să votăm asupra voinţei de demisie exprimate de domnul Hellvig. Dar, pe fondul activităţii domnului Hellvig, n-am avut niciodată explicate acele legi odioase ale securităţii naţionale care au ieşit anul trecut de la SRI, de la domnul Hellvig, şi care au speriat România democratică prin faptul că ne aduceau înapoi în 1989 cu obligaţia de colaborare cu imunitate pentru agenţii serviciilor secrete. Pleacă domnul Hellvig din funcţie, probabil se întoarce şi formal în fruntea PNL (...) şi lasă neexplicat dacă această instituţie a dat informări despre ce se întâmpla în acele azile ale groazei", a spus președintele USR, Cătălin Drulă.

La rândul său, fostul premier Ludovic Orban, reprezentant al partidului Forţa Dreptei, a arătat că România are un război la graniţă, iar directorul SRI demisionează. "Rolul Parlamentului ar fi fost acela de a vota un alt director SRI, nu de a lăsa instituţia condusă de un interimar ofiţer şi de a pierde complet orice fel de control civil, care şi-aşa se exercită cu sfert de măsură, asupra unui serviciu de informaţii care, de când a început războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, nu a fost în stare să trimită în judecată nici măcar un spion rus (...), deşi la noi spionii sunt aproape pe faţă", a arătat Orban.

Citit 482 ori Ultima modificare Luni, 10 Iulie 2023 18:51

1 comentariu

  • postat de Strula
    Luni, 10 Iulie 2023 23:16
    95.76.59.***
    Cand auzi de luari de cuvant ale unor parlamentari, te astepti la judecati de oameni cu un anumit nivel de inteligenta. Bine, numele de drula te aduce cu picioarele pe pamant. Iar accederea in legislativ sau executiv este ca in epoca de piatra (cine fura /striga mai mult)! Tu parlamentar tai din atr
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.