Campanie de prevenire a cyberbullyingului

Campanie de prevenire a cyberbullyingului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat, duminică, desfăşurarea unei campanii pentru prevenirea cyberbullyingului, menită să crească gradul de siguranţă online a copiilor. Campania se desfăşoară până pe 31 august şi are ca scop creşterea gradului de conştientizare a riscurilor şi consecinţelor asociate fenomenului de cyberbullying şi infracţiunii de violare a vieţii private, care se manifestă în rândul copiilor. "Prin derularea acestei campanii, Poliţia Română îşi propune creşterea gradului de siguranţă online a copiilor, prin informarea, educarea şi conştientizarea acestora în ceea ce priveşte consecinţele faptelor circumscrise cyberbullyingului şi infracţiunii de violarea vieţii private", se precizează în comunicat.

Activităţile de implementare a campaniei se derulează, la nivel naţional, atât în mediul urban, cât şi rural, de către poliţiştii pentru siguranţa şcolară, în unităţile de cazare în care sunt organizate tabere şi excursii, precum şi la evenimente cultural-sportive, spectacole sau alte activităţi organizate în aer liber, informează IGPR, care adaugă că, în cadrul campaniei, sunt organizate şi derulate activităţi interactive, fiind abordate tematici cu privire la formele de cyberbullying, dar şi la modalitatea în care acest fenomen poate fi prevenit.

La finalizarea activităţii, pentru conturarea unei imagini de ansamblu asupra fenomenului de cyberbullying şi infracţiunii de violare a vieţii private, dar şi asupra modului în care elevii înţeleg/ conştientizează consecinţele acestora, fiecare elev va completa un chestionar de feedback.

Citit 419 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2023 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.