George Simion, reclamat pentru mesaje homofobe

George Simion, reclamat pentru mesaje homofobe
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Petiție

Conducerea REPER Bucureşti a înaintat Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) o petiţie împotriva liderului AUR, deputatul George Simion, pentru mesajele homofobe emise în spaţiul public.

Copreşedintele filialei Bucureşti a Partidului REPER, deputatul Cătălin Teniţă, alături de copreşedintele Anca Velicu şi o serie de reprezentanţi ai conducerii organizaţiei partidului l-au reclamat la CNCD pe George Simion "pentru mesajele sale instigatoare la ură promovate pe pagina sa publică de Facebook care vizează persoanele din comunitatea LGBTQIA+", precizează un comunicat al formaţiunii, transmis vineri.

"George Simion ne spune că unii români sunt buni, în timp ce alţii sunt răi şi atrag pedeapsa divină. (...) Drepturile omului sunt universale şi indivizibile, iar fiecare dintre noi are responsabilitatea de a le proteja şi de a combate discriminarea şi ura socială. Este timpul ca societatea românească să ia o poziţie fermă împotriva intoleranţei şi discursului instigator la ură şi discriminare, precum şi împotriva ironizării degradante şi dezumanizante la adresa unei comunităţi, care este întotdeauna semn prevestitor al unor atacuri mai puternice", a declarat Cătălin Teniţă, conform sursei citate.

REPER susţine că "mesajul publicat de George Simion pe pagina sa de Facebook în data de 18 iulie este însoţit de o imagine în care apare o persoană în vârstă, aparent profund religioasă" şi "în imagine se poate citi un mesaj în mod evident homofob, ce sugerează că vremea caniculară ce afectează întreaga ţară este o pedeapsă divină, de la Dumnezeu, trimisă ca urmare a «păcatelor» comise de românii din comunitatea LGBTQIA+".

Citit 666 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iulie 2023 20:02

2 comentarii

  • postat de Patriot Adevarat
    Sâmbătă, 29 Iulie 2023 19:20
    86.123.29.***
    Jos AUR, Jos Simion
    0
    0
  • postat de Gold
    Vineri, 28 Iulie 2023 23:24
    89.136.185.***
    Forta AUR!!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.