O femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului

O femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, trimite un control la Spitalul Municipal Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuar, pentru că nu ar fi fost primită în spital

Imaginile cu femeia aflată în travaliu și care naște pe trotuar ajutată de un echipaj de la Ambulanță s-au viralizat.

Se pare că femeia, care este surdo-mută, nu ar fi fost primită în spital, spun martorii, citați de Mediafax. Cel care filmează spune: „Spitalul din Urziceni, fraților! Naștere în curtea spitalului! (...) Spitalul din Urziceni, oameni buni, spital din România”. La un moment dat, se aude plânsul bebelușului, iar membrii echipajului de la Ambulanță strigă: „Gata! Bravo!”.

Reprezentanții spitalului spun că femeia era deja întinsă pe jos și se afla în travaliu, astfel că nu a mai fost timp să se ajungă cu ea în spital. Acesta ar fi fost motivul pentru care echipajul de la Ambulanță a asistat nașterea.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz. De asemenea, după ce a văzut imaginile, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila trimite Inspecția Sanitară la Urziceni.

„Am văzut imaginile. În momentul de față, Inspecția Sanitară de Stat încearcă să reconstituie exact întreaga situație și vă vom pune toate informațiile pe care le avem la dispoziție precum și măsurile care au fost luate în cazul în care ele se impun”, a spus ministrul Alexandru Rafila.

„Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraș, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată și supravegheată de personalul spitalului și a născut în spațiul exterior Compartimentului de Primiri Urgențe. În jurul orei 5, o femeie în vârstă de 24 de ani, gravidă, mamă a altor 2 copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Urziceni. Cu toate că în spital există o Secție de Obstetrică-Ginecologie cu compartiment de Neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată, însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenței medicale. Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere. Din primele informații, se pare că pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la mașina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în spațiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanței”, se arată în reacția oficială a Ministerului Sănătății.

Sursa citată precizează faptul că în momentul de față, copilul și mama sunt în stare bună și sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

„Inspecția Sanitară de Stat s-a deplasat la fața locului pentru control și pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislației în vigoare. În cursul după-amiezii este programată o videoconferință a ministrului Sănătății cu toate Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București, pentru a revizui și a aduce din nou în atenția autorităților locale care au în subordine spitale, responsabilitatea care le revine în asigurarea asistenței medicale și protejării sănătății cetățenilor din comunitățile pe care le conduc”, adaugă ministerul.

Citit 628 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2023 17:05

1 comentariu

  • postat de Mizerabilii, au acaparat Romania, haos se cheamă
    Luni, 31 Iulie 2023 16:44
    109.166.133.***
    Au trecut 33 de ani, avem o Românie vraiște, fără rost, în haos, cu iresponsabili, fără număr, fără număr
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.