Modificări privind regimul permiselor auto

Modificări privind regimul permiselor auto
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Propunerile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) privind modificarea condiţiilor de restituire a permisului de conducere reţinut şi a celor de dobândire a permisului de conducere românesc de către şoferii care deţin permise eliberate de alte state au intrat în vigoare începând de duminică, 13 august, prin noua OG 29/2023.

O modificare importantă este introducerea posibilităţii restituirii permisului de conducere, reţinut ca urmare a constatării preliminare, în salivă, a prezenţei unor substanţe din categoria celor psihoactive, în baza rezultatului analizei mostrelor biologice (probe de sânge) realizate în instituţiile medico-legale autorizate prin care s-a stabilit absenţa din organism a substanţelor psihoactive. Până acum restituirea se putea face doar în baza soluţiei de clasare dispuse în faza urmăririi penale.

De asemenea, potrivit noilor prevederi, cetăţenii care deţin permise de conducere eliberate de alte state, dar care nu pot fi preschimbate cu permisul românesc de conducere, vor putea să se înscrie la examenul pentru obţinerea documentului românesc fără a mai fi nevoie de urmarea unei şcoli de şoferi, cum prevedea legislaţia până în prezent, se arată într-un comunicat dat publicităţii, duminică, de Direcţia Informare şi Relaţii Publice din cadrul MAI.

Totodată, este instituită posibilitatea ca persoanele care nu au reşedinţă sau domiciliu în România să înmatriculeze provizoriu un vehicul, cu scopul de a-l înmatricula ulterior în altă ţară. Până la aprobarea OG 29, acest lucru era permis doar cetăţenilor care aveau reşedinţa sau domiciliul în România.

Citit 799 ori Ultima modificare Duminică, 13 August 2023 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.