Sorin Grindeanu: „Transportatorii nu au respectat restricțiile de tonaj”

Sorin Grindeanu: „Transportatorii nu au respectat restricțiile de tonaj”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că situația de la podul de la Brăila, unde sute de oameni au făcut cale întoarsă, luni noapte, după ce au constatat că este închis, a fost generată de o informație eronată rostogolită pe internet. Legat de denivelările apărute la rampe și pe viaductul principal, la o lună de la inaugurarea podului peste Dunăre, acesta spune că sunt de vină transportatorii, care nu au respectat restricțiile de tonaj.

Conform programului anunțat de autorități, noaptea, traficul pe pod este oprit, dar în weekenduri și de sărbători legale circulația rămâne deschisă. Reprezentanții companiei de drumuri spun că podul a fost închis întrucât constructorul a considerat că ziua de luni nu este sărbătoare. „A plecat, aşa, o nebunie tot legată de podul de la Brăila. A anunţat cineva pe internet că luni se circulă 24 din 24. Lumea era revoltată că există acele restricţii şi că de ce aşteptau. Dacă plecăm după unele anunţuri de pe internet făcute de unii şi de alţii, atunci nu ar trebui să fim revoltaţi. Ar trebui să urmărim anunţurile oficiale”, a spus Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă, conform news.ro.

În ceea ce privește denivelările la rampe și de pe viaductul principal al podului, așa cum acestea apar în spațiul public, Sorin Grindeanu este de părere că a văzut unele articole care spuneau că „sar camioanele în Dunăre de la denivelări” și că totul este o exagerare. El a acuzat că problemele apărute au fost cauzate de către transportatorii care nu au respectat restricțiile de tonaj. „Am trecut în acest weekend. Am fost la Galaţi şi am mers şi pe pod. Am văzut unele articole care spuneau că sar camioanele în Dunăre de la denivelări şi aşa mai departe. Eu înţeleg exagerările şi înţeleg că sunt anumite denivelări cauzate de următorul lucru: la anumite temperaturi există restricţii de tonaj. Asta e. Nu e doar pe podul de la Brăila, ci peste tot. Nu au fost respectate, înţeleg. S-a ajuns la acele denivelări pe sensul dinspre Tulcea spre Brăila cauzate de nerespectarea restricţiilor”, a declarat ministrul Transporturilor.

În plus, Sorin Grindeanu a spus că „este ca şi iarna, când dă CNAIR anunţuri de drum închis şi sunt nişte domni care merg şi după aceea cer să vină să-i salveze statul român. Cam aşa e şi aici, mai trebuie să şi respectăm anumite reguli”, adăugând că lucrările la podul de la Brăila sunt în garanţie, iar CNAIR ştie ce are de făcut, astfel încât să fie remediate problemele.

Citit 557 ori Ultima modificare Miercuri, 16 August 2023 15:56

3 comentarii

  • postat de Bănuiesc că ai noștri au turnat asfalt reciclat plastic
    Miercuri, 16 August 2023 19:08
    109.166.134.***
    Și în alte țări din UE a fost caniculă, mai rău decât la noi, cu incendii, Portugalia, Spania, Italia, Franța chiar și Turcia și nu s-a pus problema asfaltului deformat pe poduri, viaducte, poduri hobanat-suspendat pe cabluri, să nu mai spui de asfaltul din țările Orientului Mijlociu.
    0
    0
  • postat de m-am saturat de mincinosi ce isi incarca sacul cu bani in conturi..la noi minciuna e ca aerul...
    Miercuri, 16 August 2023 16:32
    89.39.81.***
    eu stiu ca daca esti polician ai invatat lectia vorbelor., altfel nu erai ce esti....minciuna. trebuia ca sa te cred ca ai dreptate. nu ai gindit la asta? adica nu era mai ieftin sa pui niste putori de politie locala, braila pe ambele sensuri ca sa restrictionezi traficul peste tonaj..
    0
    0
  • postat de Vom ajunge să circulăm cu program, numai noaptea Vara și pe timp de Iarnă
    Miercuri, 16 August 2023 16:22
    109.166.134.***
    Așa, mai simplu. Dumnezeu a venit cu Dunărea, italienii cu pilonii, japonezii cu proiectul, cablurile și tablierul de la Vard-Brăila, calitate japoneză și veni și rumânul și turnă asfaltul după ''rețetarul'' mămăligă, văzut pe multe drumuri ale noastre.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.