Dan Voiculescu ar susține o candidatură a lui Mircea Geoană

Dan Voiculescu ar susține o candidatură a lui Mircea Geoană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu, vrea să-i ofere susținere mediatică și politică secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la alegerile prezidențiale din 2024, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse politice. Potrivit acestora, Voiculescu speră să țină astfel în șah PSD, pentru a-și maximiza capacitatea de negociere cu social-democrații înainte de alegerile din 2024. Voiculescu ar dori să-și impună cât mai mulți oameni pe listele PSD și eventual o alianță PPUSL-PSD la locale pentru a-și impune consilieri locali.

Totuși, un purtător de cuvânt al PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, a declarat pentru G4Media.ro că niciodată nu s-a discutat la nivelul conducerii partidului despre susținerea candidaturii lui Geoană. "Nu s-a discutat niciodată despre domnul Geoană", a precizat Lavinia Șandru. La rândul lor, surse apropiate secretarului general adjunct al NATO susțin că nu a existat nicio discuție pe această temă cu Dan Voiculescu.

Potrivit surselor G4Media.ro, Mircea Geoană și-a făcut lobby intens pe lângă partide pentru susținerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale. Planul său ar fi coagularea mai multor formațiuni în jurul său: PSD, PPUSL, un partid ecologist și eventual un ALDE revitalizat, dar liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu susține candidatura actualului secretar general adjunct NATO. "Mircea Geoană este un potențial candidat. Îmi este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD și și-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru și nu eu decid. Până acum decideau liderii partidului cine este candidatul, acum nu mai decid ei, decide teritoriul", a precizat, anul trecut, Marcel Ciolacu.

Citit 351 ori Ultima modificare Marți, 29 August 2023 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.