Cea mai importantă lucrare de infrastructură a Primăriei Capitalei

Cea mai importantă lucrare de infrastructură a Primăriei Capitalei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pasajul Doamna Ghica va fi inaugurat joi, 7 septembrie, în ultima săptămână dinainte de startul noului an școlar și se va putea circula pe pasaj începând cu ora 11,00, au stabilit oficialii Primăriei Capitalei, consultați de G4Media.

Construcția pasajului din estul Bucureștiului, dintr-o intersecție aglomerată a orașului, ce face legătura între Pantelimon și Pipera, a durat cinci ani, cu pauze, și avea ca al doilea termen de finalizare vara anului 2023. Pasajul este prevăzut cu patru benzi de circulație, pe două sensuri, iar soluția proiectată cuprinde o variantă de perspectivă și anume posibilitatea amenajării unei linii de transport în comun electrificată de tip tramvai.

Pasajul are un sistem de senzori care este cuplat direct la Facultatea de Construcții și va da posibilitatea studenților și profesorilor să studieze, pe date reale, cum se comportă în timp real o astfel de structură. Sub pod sunt prevăzute și parcări.

Actualul primar general, Nicușor Dan, a declarat în mai multe rânduri că pasajul Doamna Ghica nu va rezolva o problemă structurală a traficului din București, ci doar se va descongestiona o intersecție, însă mașinile se vor bloca în următoarea, militând pentru dezvoltarea transportului în comun.

Pasajul de la Doamna Ghica este făcut de Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 2 contribuind cu o parte din bani. Aceasta reprezintă cea mai importantă lucrare de infrastructură din ultimii cinci ani, pe care Primăria Generală o finalizează în regie proprie, împreună cu Trustul de Clădiri Metropolitane. Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție a fost estimată la 110.034.377,95 lei, fără TVA.

Citit 589 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2023 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.