Consumul de droguri în rândul tinerilor, pe agenda CSAT

Consumul de droguri în rândul tinerilor, pe agenda CSAT
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consumul de droguri în rândul tinerilor este un fenomen alarmant, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat că subiectul va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). 

"Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale", a spus şeful statului, la deschiderea anului şcolar de la Şcoala Gimnazială Nr. 162 din Capitală și a subliniat importanţa comportamentelor preventive şi responsabile. "Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a adăugat că este vital să fie implementate programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase.

În altă ordine de idei, Klaus Iohannis a declarat că reformele educaţionale necesită răbdare şi perseverenţă şi şi-a exprimat speranţa că politicienii vor da dovadă de maturitate şi nu vor interveni imediat cu modificări care pot afecta parcursul noilor legi ale educaţiei. "Reformele educaţionale necesită însă răbdare şi perseverenţă, pentru că rezultatele se văd în timp şi nu de pe o zi pe alta. Să acordăm, aşadar, noilor legi posibilitatea de a fi implementate. Sper ca politicienii să dea dovadă de maturitate şi să nu intervină imediat cu modificări care pot afecta acest parcurs, aşa cum, din păcate, multe dintre reformele anterioare au fost diluate prin astfel de ingerinţe", a spus Iohannis, la deschiderea anului şcolar.

El le-a transmis elevilor că sunt primele generaţii care vor beneficia de reformele aplicate odată cu noul cadru legislativ, afirmând că acesta urmăreşte obiective îndrăzneţe. Totodată, șeful statului a transmis profesorilor că susţine în continuare creşterea salariilor cadrelor didactice începând cu 1 ianuarie 2024 şi a dat asigurări că rămâne ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern în această vară să devină realitate.

Citit 530 ori Ultima modificare Luni, 11 Septembrie 2023 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.