Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, arestat preventiv pentru 30 de zile

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, arestat preventiv pentru 30 de zile
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv sâmbătă pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA cu o mită de peste un milion de lei. Decizia a fost luată de Tribunalul Vaslui și nu este definitivă. De altfel, Daniel Atasiei, avocatul lui Buzatu, a anunțat că va ataca hotărârea la Curtea de Apel Iași. „O să expunem argumentele în faţa instanţei la Iaşi”, a declarat avocatul, citat de Hotnews.

Potrivit Digi 24, Buzatu s-a justificat în fața instanței că banii identificați de DNA ca mită sunt doar „banii familiei”.

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a anunțat că va emite la începutul săptămânii viitoare ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, dacă vor fi îndeplinite condiţiile.

Încă o persoană a fost reţinută sâmbătă în dosarul mitei luate de preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui. Potrivit DNA, este vorba despre un expert, acuzat şi el de luare de mită, dar şi de trafic de influenţă.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, susţine că deciziile luate de partid în ceea ce îl priveşte pe Dumitru Buzatu - reţinut de DNA pentru o mită de peste un milion de lei - şi pe membrii familiei acestuia care au legătură cu PSD nu au fost unele uşoare, dar, „până la urmă, noul PSD a decis să meargă înainte într-o formulă perfect curată şi corectă”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat sâmbătă, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că Buzatu a fost exclus din PSD, iar fiul acestuia, Tudor Buzatu, a demisionat din funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. De asemenea, fosta soție a lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid.

Dumitru Buzatu, unul dintre cei mai vechi lideri PSD și șeful Consiliului Județean Vaslui, a fost prins în flagrant de DNA Iași pe când primea mită 1,25 milioane de lei. Potrivit unor surse citate de ziarul Vremea Nouă ar fi vorba de o mită dată pentru continuarea drumului strategic Bârlad – Laza – Codăești.

Citit 710 ori Ultima modificare Duminică, 24 Septembrie 2023 16:07

1 comentariu

  • postat de Das
    Duminică, 24 Septembrie 2023 20:56
    89.137.231.***
    Acolo sunt banii care trebuiau sa ajunga si pentru scoli, spitale bune, educatie , armata, politie, drumuri dar PSD nu isi schimba naravul. Se da pe un drum cat nu face ca apoi sa ciuguleasca si ei sarmanii ca tare saraci mai sunt. Nu le mai ajunge sau vin alegerile si trebuie cotizat la partid?!
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.