Mecanic de locomotivă depistat pozitiv la canabis

Mecanic de locomotivă depistat pozitiv la canabis
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un mecanic de locomotivă a fost depistat pozitiv la canabis, în timpul unei acțiuni desfășurate, miercuri, 27 septembrie, de Poliția Transporturi. Evenimentul a fost confirmat de compania CFR Călători, joi, printr-un comunicat de presă.

„Pentru CFR Călători, siguranța și securitatea pasagerilor este prioritară. În acest context, în data de 27.09.2023, la inițiativa CFR Călători, reprezentanți ai Revizoratului General de Siguranța Circulației din cadrul companiei împreună cu reprezentanți ai Poliței Transporturi Buzău au desfășurat activități specifice la Revizia de Vagoane Călători din stația CF Buzău, în cadrul planului de acțiune “RAIL ACTION WEEK”, pentru depistarea mecanicilor de locomotivă care desfășoară serviciul sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive.

În urma acestor acțiuni de control, un mecanic de locomotivă a fost depistat pozitiv la substanța THC (canabis) la testarea rapidă, iar alți 2 mecanici de locomotivă care desfășurau activități de manevră au refuzat testarea pentru depistarea substanțelor psihoactive, ulterior refuzând și prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea substanțelor psihoactive în sânge.

Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de prezență la serviciu sub influența substanțelor psiohactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) și neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal)”, se arată în comunicatul CFR Călători.

Potrivit companiei, acțiuni similare au avut loc în ultimele zile și pe raza sucursalelor București, Craiova și Cluj, iar controalele de acest gen se vor derula și în perioada următoare, la nivelul salariaților CFR Călători cu responsabilități în siguranța circulației.

Conform Poliției Transporturi, mecanicul depistat pozitiv la canabis ar fi condus drogat două trenuri de călători, până să fie oprit și testat de polițiștii.

Este cel de-al doilea caz de acest gen, după cel al unui mecanic depistat pozitiv, la începutul acestei luni, la Depoul București Călători, notează clubferoviar.ro.  

Citit 554 ori Ultima modificare Joi, 28 Septembrie 2023 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.