Incendiu la depozitul de corpuri delicte al Poliției Capitalei

Incendiu la depozitul de corpuri delicte al Poliției Capitalei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cauza, necunoscută deocamdată. Cercetări

Un incendiu a izbucnit, luni seară, în clădirea unde se afla camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, informează Mediafax.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 20 au fost sesizați, luni seară, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că într-o clădire situată în Sectorul 6 ar fi izbucnit un incendiu. "Polițiștii au constatat faptul că incendiul provine de la subsolul clădirii, unde se afla amenajată camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București", potrivit comunicatului Poliției Capitalei.

La intervenție au participat 10 autospeciale SMURD - Pompieri. În clădire nu se aflau oameni.

"Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului. Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale - Sector 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6", se menționează în comunicat.

În camera de corpuri delicte, după o estimare preliminară, se aflau bunuri precum țigări, articole îmbrăcăminte, încălțăminte, textile și accesorii vestimentare, biciclete, triciclete, trotinete, produse agrement (jucării, articole sportive etc.), alcool, scule, unelte și obiecte folosite la săvârșirea infracțiunilor, arme albe (cuțite, săbii, arcuri), telefoane, laptopuri, motociclete, scutere, dezinfectant, produse cosmetice, parfumuri și componente PC.

"În acest spațiu sunt păstrate bunurile ridicate de către structurile de Poliție din Capitală. Toată locația are asigurată paza umană la intrarea în curte, precum şi puncte fixe, unul dintre punctele fixe fiind amplasat lângă depozit. Depozitul este asigurat cu sistem de supraveghere video gestionat de către DGPMB, același depozit având și supraveghere video asigurată de DGRFPMB. Precizăm, de asemenea, că paza și serviciile în ceea ce privește protocolul de protecție și stingere a incendiilor sunt asigurate de către locatorul spațiului, iar Direcția Generală de Poliție a Municipiului București achită aceste servicii", a transmis Poliția Capitalei.

Citit 578 ori Ultima modificare Marți, 03 Octombrie 2023 20:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.