Ajutor românesc pentru civilii din Fâșia Gaza

Ajutor românesc pentru civilii din Fâșia Gaza
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Executivul a aprobat un ajutor pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza, potrivit Mediafax. ”Ajutorul constă în produse alimentare, apă, haine, pături și încălțăminte, pe care Ministerul Apărării le va transporta urgent acolo cu avionul”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

„Facem cu o zi întârziere ședința de Guvern săptămâna acesta pentru că am fost în cele două zone de război, Israel și Ucraina, unde avem comunități românești importante. Prioritatea noastră este să ne protejăm cetățenii și, împreună cu guvernele din Tel Aviv și Kiev, lucrăm nonstop pentru a-i ajuta pe românii de acolo. Guvernul României nu va lăsa vreodată pe cineva în urmă”, a spus Ciolacu.

Premierul a făcut și o „referire specială la situația din Israel”. „I-am spus premierului Netanyahu că România condamnă ferm atacurile teroriste ale Hamas, soldate cu mii de victime. În același timp, însă, România nu poate asista fără reacție la drama a sute de mii de oameni nevinovați din Fâșia Gaza care riscă să moară de foame, sete și frig. Așadar, ieri am convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență și am decis să acordăm un ajutor pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza. Ajutorul constă în produse alimentare, apă, haine, pături și încălțăminte, pe care Ministerul Apărării la va transporta urgent acolo cu avionul”, încheie Ciolacu.

Citit 602 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2023 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.