Profesorii pot cumpăra telefoane mobile din primele de carieră didactică

Profesorii pot cumpăra telefoane mobile din primele de carieră didactică
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) informează că a fost emis Ordinul de ministru nr. 3.956/2023, publicat în Monitorul Oficial pe 20 octombrie 2023.

Documentul se referă la cheltuielile eligibile în cadrul măsurilor de sprijin educațional, prevăzute de OUG nr. 58/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, precum și unei prime de carieră profesională pentru personalul administrativ din învățământul de stat, suportate din fonduri externe nerambursabile.

Astfel, "în ceea ce privește cheltuielile cu echipamente IT, se consideră cheltuieli eligibile cheltuielile precum achiziția de laptopuri, tablete, telefoane inteligente, ceasuri inteligente și orice alte dispozitive care se pot folosi în procesul educațional", potrivit ministerului.

MIPE precizează că în toată această perioadă a existat un dialog permanent între minister și reprezentanții instituțiilor educaționale. "În acest sens, se depun eforturi astfel încât măsurile guvernamentale, în special cele din fonduri europene nerambursabile, să sprijine angajații din sectorul educațional și creșterea calității actului de educație".

Citit 756 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Noiembrie 2023 16:45

1 comentariu

  • postat de marr
    Miercuri, 08 Noiembrie 2023 19:41
    86.124.203.***
    Pai dati-le banii/voucher daca sunteti Seriosi , altfel , se considera ca ministerul isi doreste si ...ATAT (cam asta e ,in concluzie). Zice/promite , adica doar scoate sunete pe gura .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.