Românii nu au niciun motiv să strângă PET-uri în balcon

Românii nu au niciun motiv să strângă PET-uri în balcon
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat, miercuri, că nu există niciun motiv pentru care românii să strângă în aceste zile PET-uri, pentru că niciun ambalaj SGR fără garanţie nu va genera cei 50 de bani. El a explicat că la RVM (Reverse Vending Machine - automate de preluare a PET-urilor, n.red.) vom duce doar ambalaje pentru care s-a plătit garanţia şi care fac parte din sistemul garanţie - returnare.

"Astăzi nu există niciun motiv pentru care românii să strângă PET-uri în balcon pentru că niciun ambalaj SGR fără garanţie nu va genera cei 50 de bani. Cu alte cuvinte, la RVM vom duce doar ambalaje pentru care s-a plătit garanţia şi care fac parte din sistemul garanţie - returnare, RVM-ul nefiind setat să preia şi alte tipuri de ambalaje. Din acest motiv, acele PET-uri vechi, doze de aluminiu şi ce ar mai putea fi strâns astăzi sau adunat prin cămară sau prin balcon ar trebui să parcurgă traseul firesc al fracţiei reciclabile şi cetăţenii ar trebui să le ducă la punctele de colectare, pentru că ele nu vor avea nicio valoare în ceea ce priveşte cei 50 de bani, respectiv garanţia SGR", a declarat Mircea Fechet, miercuri, într-o conferinţă de presă, citat de news.ro.

"Volumul stocurilor care există deja în depozitele producătorilor, fie în depozitele distribuitorilor sau chiar în depozitele magazinelor, vor fi comercializate fără sigla SGR pentru că nu există niciun motiv pentru care acele recipiente să fie întoarse în fabrici. Unele dintre ele nici măcar nu au fost produse în România, iar din punct de vedere al protecţiei mediului acesta ar fi un lucru care nu ne-ar ajuta cu nimic. Vom vinde toate acele stocuri şi pe măsură ce producătorii pun pe piaţă noile produse şi pe măsură ce se epuizează acele stocuri, bineînţeles că vor apărea pe raft ambalajele SGR", a mai transmis ministrul Mediului.

Citit 720 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Noiembrie 2023 18:32

1 comentariu

 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 08 Noiembrie 2023 19:17
  5.13.167.***
  Pai eu vad ca se regasesc in ambalaje acei 50de bani DEMULT! Din Martie-Aprilie.. apa colorata cu zahar si indulcitori sintetici intitulate Bauturi carbo-gazoase de la 6..7 Ron acum le putem gasi la 9...11 Ron! Detergent-zahar numita BERE... si alte chimicale au preturile deja cu 1...3 Ron! WTF?
  0
  1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.