Reorganizarea ministerelor, până pe 31 decembrie

Reorganizarea ministerelor, până pe 31 decembrie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că toate ministerele trebuie să prezinte, până pe 31 decembrie, reorganizarea

"Am început cu o administrație mai suplă, prin legea de asumare, am creat cadrul legislativ ca această reformă în administrație să pornească. Nu pot să fac o reformă pe colțul mesei, pentru că vorbim și de oameni, și de funcționalitate", a spus premierul, citat de Mediafax, precizând că vor exista ședințe de guvern și de două ori pe săptămână.

"Vorbeam ieri cu domnul ministru Sorin Grindeanu, are 53 de autorități în subordine. Ministerul Mediului, zeci de autorități. Ce am hotărât foarte clar, fiecare minister va veni în propunerea de reorganizare cu un birou unic de avizare. În acel moment, antreprenorii nu mai trebuie să se ducă la Ministerul Mediului, la trei agenții, va fi un birou unic, în subordinea ministrului, astfel încât ministrul să știe la orice oră dacă s-au depășit termenele", a adăugat Ciolacu.

El a mai spus că nu a fost clădit un parteneriat direct între Guvern, clasa politică, Parlament și mediul de afaceri. "E aproape imposibil, în acest moment, dacă și noi nu devenim mai sănătoși. Am avut nouă prim-miniștri, în nouă ani, am avut sute de miniștri în patru ani. Germania a avut 17 ani acelaşi ministru al Transporturilor. Noi am schimbat câte doi pe an", a încheiat Ciolacu.

Citit 676 ori Ultima modificare Joi, 23 Noiembrie 2023 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.