Marcel Ciolacu, la New York – Prima vizită a unui premier român în SUA din ultimii șapte ani

Marcel Ciolacu, la New York – Prima vizită a unui premier român în SUA din ultimii șapte ani
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Marcel Ciolacu va pleca sâmbătă într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. și New York, unde are programate întâlniri la nivel înalt, inclusiv cu Anthony Blinken, Lloyd Austin și Antonio Guterre. Aceasta este prima vizită în SUA a unui premier român după cea făcută de Dacian Cioloș în 2016.

Ciolacu pleacă în SUA cu o delegație guvernamentală din care vor face parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, și Radu Oprea, ministrul Economiei.

„Avansarea proiectelor economice comune, creșterea investițiilor americane în România și consolidarea sprijinului politic și de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noștri strategici sunt obiectivele vizitei în Statele Unite ale Americii", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă.

Premierul se va intalni cu reprezentanți ai comunității românești din zona Washington-Virginia-Maryland.

De asemenea, va avea întrevederi cu mai mulți înalți oficiali americani.

La Departamentul de Stat al SUA, premierul se va întâlni cu secretarul de stat american Antony Blinken. De asemenea, șeful Executivului va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin, și cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

Un punct important al vizitei, se spune în comunicatul guvernului, îl va constitui întrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale ONU.

Citit 927 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 14:53

5 comentarii

  • postat de Popa
    Marți, 05 Decembrie 2023 20:11
    78.96.85.***
    Pierdut în New York ,poate rămâne acolo și celalalt în Dubai, poate are noroc aceasta tara si de sarbatori scăpăm de hoți.
    0
    0
  • postat de Sclavi pe plantatie
    Duminică, 03 Decembrie 2023 07:16
    5.13.134.***
    La plimbare pe banii contribuabililor, dupa modelul prezidential (goana dupa cadouri de sarbatori). Toate discutiile se pot desfasura online (si asa se si fac, de fapt, anterior vizitelor). Asa, mai de criza, cu avion de linie, cu ultimii bani pe 2023, dupa violul in grup al gaurii bugetare.
    0
    2
  • postat de marr
    Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 19:09
    86.124.203.***
    Ehh , As .
    Se duce sa vada care-i treaba cu Geoana . Are sprijinul americanilor sau Nu . Daca se baga Presedinte sa fie sigur ...nu sa se trezeasca peste noapte intr-un Mihaela-Deja Vu + cu capu' in ghilotina partidului .
    Restul sunt intalniri de Fatada .
    1
    3
  • postat de capul plecat sabia nu-l taie
    Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 18:59
    84.117.46.***
    Se duce sa negocieze....ne ajutati sa castigam alegerile....va dam la schimb , padurile, hidroelectica, pamant agricol si ce a mai ramas de jefuit din tara asta...aaa si CEC bank !
    0
    4
  • postat de gheorghe
    Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 13:30
    96.49.29.***
    Merge sa jure credinta prin angajamentul de colonizare a Romaniei cu (zic unii - 3 milioane de) israelieni, ... ca refugiati de razboi!
    Doar nu va imaginati ca Straussianul Blinken are alt rol decat - de exemplu - Schumer in Congres: sa apere sionismul.
    3
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.