Primul ostatic cu cetățenie româno-israeliană, ucis în Fâșia Gaza

Primul ostatic cu cetățenie româno-israeliană, ucis în Fâșia Gaza
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă sâmbătă dimineaţă MAE.

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza”, conform MAE, care transmite condoleanţe familiei îndoliate.

În prezent, trei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza.

Ambasada României la Tel Aviv menţine contactul cu autorităţile israeliene.

Israelul afirmă că Hamas, grupul militant care conduce Gaza, a luat 240 de ostatici în atacul din 7 octombrie.

În timpul armistițiului de șapte zile care s-a încheiat vineri, autoritățile au spus că 110 ostatici - 86 de israelieni și 24 de străini - au fost eliberați în schimbul unor deținuți palestinieni, în timp ce trupurile a doi ostatici au fost recuperate de trupele israeliene.

Citit 845 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2023 07:33

1 comentariu

  • postat de gheorghe
    Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 13:26
    96.49.29.***
    De ce le-au dat cetatenia romana?
    L-au omorat militarii israelieni - de-al lor, dintre ei.
    Romania a gresit ca reprezentantul statului roman nu a votat la ONU pentru incetarea focului; s-a abtinut ca sa nu-si supere stapanii si militarii israelieni, ... de-ai lui... l-au trimis la Avraam.
    3
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.