Tragedie la un internat din Odorheiu Secuiesc

Tragedie la un internat din Odorheiu Secuiesc
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O fată de 17 ani este în stare critică la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Mureş, o alta a fost operată la Odorheiu Secuiesc, iar cea de-a treia rănită a fost în stare de şoc, în urma prăbuşirii parţiale, luni seară, a clădirii internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc. După prăbușirea unei părți a imobilului - construit în 1910 - un băiat care urma să împlinească 18 ani chiar în ziua de Crăciun și-a pierdut viața, relatează Hotnews.

Căpitanul Ionuţ Ioniță, comandantul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, a relatat filmul tragediei de la internatul Liceului „Tamasi Aron”, unde la momentul la care s-a prăbușit o parte din clădire în camere se aflau în jur de 50 de elevi. Pentru băiatul care de Crăciun urma să împlinească 18 ani nu s-a mai putut face nimic, pentru că peste el s-a prăbușit o cantitate imensă de moloz. Tânărul se afla la parterul clădirii, iar peste el a căzut întreaga cantitate de dărâmături şi plafonul dintre parter și etaj, după ce s-a destabilizat un perete cu o lungime de circa 35 de metri. Cele trei fete rănite se aflau într-o cameră de la primul etaj al imobilului. Colegul de cameră al băiatului mort plecase cu câteva minute înainte de tragedie.

Primăria Odorheiu Secuiesc a anulat concertele şi spectacolele de sărbători în urma tragediei petrecute luni. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Primăriei, Zsergo Noemi, au fost anulate atât evenimentele cultural-artistice de la Târgul de Crăciun, cât şi spectacolul şi jocul de artificii de Revelion.

Patronul firmei care făcea lucrări la internatul din Odorheiu Secuiesc este în prezent audiat de anchetatori, au declarat pentru Agerpres surse apropiate investigaţiei.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că, pe lângă ancheta Parchetului, Corpul de control al ministrului declanșează o anchetă pentru a stabili dacă există prevederi din legislatia secundară care au fost încălcate. Deca a făcut aceste declarații la Odorheiu Secuiesc, unde a spus că în acest caz responsabilitatea este „partajată” între Arhiepiscopia Alba Iulia (proprietarul clădirii) și Primărie (chiriașul).

Liceul Teoretic „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc, în trecut Liceul Romano-Catolic, a fost construit în perioada 1909-1910, la fel ca și internatul. Două clădiri ale liceului au fost renovate în ultimii an cu ajutorul unor fonduri de aproape 4 milioane de euro din partea Guvernului de la Budapesta, iar internatul urma să fie reabilitat anul viitor cu aceeași sursă de finanțare, potrivit presei locale. Statul român a oferit liceului o finanțare de aproximativ 51.000 de dolari, în urmă cu 20 de ani.

Citit 593 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2023 18:00

1 comentariu

  • postat de Nostalgic
    Marți, 19 Decembrie 2023 18:41
    89.39.81.***
    Tot comunismul e de vină.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.