O femeie a murit după ce un TIR a rupt poarta unui pod de cale ferată

O femeie a murit după ce un TIR a rupt poarta unui pod de cale ferată
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că un autotren agabaritic, pe care era încărcat un utilaj terasier, a rupt poarta de gabarit montată pentru siguranța podului de cale ferată de la km 142+378.

Accidentul rutier s-a produs în jurul orei 12.40, pe DN 6, între Roșiori și Caracal, poarta acroșată și ruptă de TIR fiind amplasată înaintea podului de cale ferată situat între stațiile Fărcașele și Drăgănești Olt. Din informațiile transmise de la fața locului, grinda porții de gabarit a fost smulsă de pe poziție, iar în momentul prăbușirii de pe reazeme a acroșat un autoturism. G4 Media scrie că accidentul s-a soldat cu decesul unei femei de 66 de ani, aflate în autoturism.

"Menționăm faptul că podul feroviar de la km 142+378 este de tip grindă metalică și era prevăzut cu porți de gabarit împotriva lovirii accidentale. Deschiderea podului feroviar este de 17,8 m, iar ultima revizie tehnică a fost efectuată în octombrie 2023, starea tehnica a acestuia fiind corespunzătoare. Facem precizarea că, în paralel cu ancheta derulată de organele abilitate pentru a se stabili cauza care a dus la acest tragic accident rutier, reprezentanții SRCF Craiova vor face verificări și măsurători în zona accidentului", potrivit CFR.

Citit 881 ori Ultima modificare Marți, 23 Ianuarie 2024 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.