Închisoare cu suspendare pentru polițistul care a ucis cu mașina o fetiță pe trecere

Închisoare cu suspendare pentru polițistul care a ucis cu mașina o fetiță pe trecere
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Polițistul care în ianuarie 2022 a ucis o fetiță de 11 ani și a rănit o alta, lovindu-le cu mașina poliției pe o trecere de pietoni din București, a fost condamnat miercuri la trei ani de închisoare cu suspendare, decizia instanței nefiind definitivă, potrivit HotNews.ro. Instanţa a mai decis ca poliţistul să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau la Arhiepiscopia Bucureştilor, pe o perioadă de 90 de zile.

"Acțiunea civilă, și anume daunele morale, au fost duse în derizoriu, în sensul în care au fost acordate daune de 160.000 de euro pentru familia Raisei, iar Marina (fata rănită - n.r.) a primit 90.000 de euro pentru cele 100 de zile de îngrijiri medicale. Dacă nu era destul, munca în folosul comunității o să fie făcută probabil la Arhiepiscopia Bucureștilor", a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, care a anunțat că va ataca decizia luată miercuri de Judecătoria Sectorului 1.

Accidentul a avut loc în 13 ianuarie 2022, când Raisa şi Marina, în vârstă de 11 ani, au fost lovite de mașina poliţiei în timp ce traversau pe trecerea de pietoni, pe bulevardul Laminorului din Sectorul 1. În autospecială se afla un singur poliţist care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală.

Citit 1124 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2024 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.