Primul "easybox" pentru cartofi deschis în România

Primul "easybox" pentru cartofi deschis în România
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fermierul slovac Jaroslav Zetocha a instalat în comuna Șinteu, din județul Bihor, primul automat de cartofi din România, o investiție de aproximativ 15.000 de euro, care funcționează pe principiul cunoscutelor „easybox” - cutiile securizate de la care pot fi ridicate produsele comandate online. Comuna Șinteu este recunoscută pentru cultivarea cu preponderență a cartofului, zona având și o sărbătoare dedicată acestei legume, în fiecare toamnă, arată transilvaniabusiness.

Automatul este practic un ansamblu compus dintr-un terminal de plată, unde se poate plăti cash sau cu card, și din mai multe "box"-uri (compartimente) grupate, unde se pun produsele pentru vânzare. Partea din față a "box"-ului este din policarbonat. Cumpărătorul vede ceea ce cumpără și, în același timp, panoul oferă rezistență și durabilitate. După selectarea numărului care apare pe "box", cumpărătorul își alege modalitatea de plată (cash sau card), achită produsul, iar după ce plata este acceptată, lumina interioară se stinge, ușa se deschide și produsul se poate ridica. Este foarte asemănător cu easybox-urile clasice.

"În ultima perioadă, s-au schimbat foarte mult obiceiurile cumpărătorilor. Dacă mai demult venea lumea și își cumpăra cartofii toamna pentru întreg sezonul de iarnă, acum s-a obișnuit cu moda aceasta de la supermarket. Își cumpără o cantitate mică, pentru o săptămână, două. Și vă dați seama, ca fermier, rămâi ocupat toată ziua cu vânzarea, în loc să te ocupi cu munca la câmp", povestește Jaroslav Zetocha.

Citit 697 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2024 16:57

1 comentariu

  • Marți, 06 Februarie 2024 12:58
    5.2.136.***
    E fantastic. Un scenariu de folosire foarte interesant. Noi facem asta in Romania de 4 ani, in alte segmente. Am investit aproape 20 mil euro in tehnologiile noastre de automate legate la o platforma de management centralizat. Ne-ar placea sa oferim solutiile noastre si fermierilor.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.