Dreapta Unită cere referendum pentru eliminarea pensiilor speciale

Dreapta Unită cere referendum pentru eliminarea pensiilor speciale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Liderii alianţei Dreapta Unită îi cer preşedintelui Klaus Iohannis, ca odată cu alegerile europarlamentare din 9 iunie să convoace şi un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale

"Suntem în faţa Palatului Cotroceni cu 135.000 de semnături împotriva pensiilor speciale. Suntem aici noi, cei din Dreapta Unită - USR, Partidul Mişcarea Populară şi Forţa Dreptei - pentru a-i cere preşedintelui Klaus Iohannis ca odată cu alegerile europarlamentare din 9 iunie să convoace şi un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. Am văzut că această clasă politică, reprezentată de PSD şi PNL, nu vrea şi nu poate să elimine aceste pensii sfidătoare. Cea mai mare dintre ele a ajuns recent la 58.000 de lei pe lună, în timp ce peste un milion de oameni trăiesc cu sub 1.100 de lei pe lună. Un pensionar special celebru, ca domnul preşedinte al PNL, Nicolae Ciucă, are 19.000 de lei, tocmai a fost crescută cu 13% pensia specială", a declarat luni preşedintele USR, Cătălin Drulă, într-o conferinţă de presă organizată în faţa Palatului Cotroceni. El a adăugat că semnăturile vor fi depuse, împreună cu o cerere oficială semnată de preşedinţii celor trei partide care fac parte din Dreapta Unită, la registratura Palatului Cotroceni.

La rândul său, preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat că este "indispensabilă" revizuirea Constituţiei, în sensul că aceasta trebuie să aibă la bază un text "clar", conform căruia pentru toţi cetăţenii români pensiile să fie calculate doar pe baza principiului contributivităţii.

Citit 529 ori Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2024 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.