România, posibil centru logistic pentru reconstrucția Ucrainei

România, posibil centru logistic pentru reconstrucția Ucrainei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

România poate fi un centru logistic pentru reconstrucţia Ucrainei a declarat, joi, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, la cea de-a 10-a ediţie a evenimentului "CFA CEE Investment Conference".

"Sunt convins că România poate să fie un centru logistic pentru reconstrucţia Ucrainei. De ce spun asta? Pentru că, dacă ştim cum să folosim acest transport al grânelor din Ucraina către întreaga lume, pentru că 70-80 la sută din aceste grâne merg prin România, e clar că reconstrucţia Ucrainei trebuie să înceapă şi de la noi. Noi o începem de aici şi dumneavoastră trebuie să o începeţi din centrul Donbas, când vine momentul", a susţinut Oprea.

În opinia sa, este o mare ocazie pentru fondurile de investiţii care vor să fie implicate în acest proces important, respectiv reconstrucţia Ucrainei.

"Trebuie să existe centre logistice foarte importante în România, care este o ţară NATO şi o ţară UE. Deci există foarte multe oportunităţi create de dumneavoastră, dar şi de Guvern, pentru că rolul nostru este să digitalizăm şi să facem lucrurile să se deruleze cât mai facil şi să avem o voce care să se audă la nivel guvernamental atunci când este nevoie, astfel încât să putem vorbi mai mult despre România, despre ţările din Europa de Est, despre noile oportunităţi", a adăugat ministrul.

La rândul său, preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a precizat că România a devenit o ţară extrem de importantă pentru asigurarea lanţurilor de aprovizionare şi producţie, iar prin poziţia geografică, cu ieşire la Marea Neagră şi acces la fluviul Dunărea, prin Portul Constanţa şi celelalte porturi fluviale, poate reprezenta un punct de atracţie investiţional semnificativ.

Citit 338 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2024 17:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro