Meniu de 10.000 de lei, cu file din coadă de crocodil, la un restaurant din Iași

Meniu de 10.000 de lei, cu file din coadă de crocodil, la un restaurant din Iași
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un cunoscut restaurant din Iași lansează, în acest weekend, un meniu la „doar” 10.000 de lei, din care nu lipsesc șampania scumpă și carnea de crocodil, informează bzi.ro.

„În acest weekend, la Crevețeria la Casa Pogor, o să avem un preparat inedit. Pentru prima dată în Iași, și foarte rar îl găsiți în România, vom pregăti file de crocodil. Intenționăm să îl gătim pe un grătar care se numește Ofyr, un grătar de spectacol, special conceput pentru pește și fructe de mare, dar la care se poate găti orice tip de carne și legume. Funcționează cu lemn de esență tare, cu foc pe mijloc și se gătește pe margini. Fileul de crocodil este adus din Africa. La crocodil se consumă doar coada și mușchii de la picioare, dar, de principiu, coada. Noi o să avem file de coadă de crocodil. Îl gătim la sous vide înainte, la temperatură scăzută, aromatizat cu unt și mirodenii, după aceea o să-l gătim să prindă un pic de crustă, de rumeneală. Îl vom servi cu niște cartofi zdrobiți, aromatizați cu unt și frigărui din legume și un sos special”, susține Alex Bodea, proprietarul Crevețeriei la Casa Pogor, vicepreședintele Asociației Ospitalității din Iași, citat de bzi.ro.

"Vom lansa un platou unic și astfel continuăm seria extravaganțelor. Va fi lansat cel mai scump platou cu fructe de mare, care există acum pe piață. Este vorba de Platou Extravaganzza, care costă 10.000 de lei. Este pentru 10 persoane, are o greutate de 25 de kilograme și conține homar mare, adus din Cuba, creveți gigant, de calibrul 1-2, aduși din Thailanda, caracatiță gigant, file din coadă de crocodil, scoici Saint Jacques, 1 sticlă de Dom Perignon, mix de garnituri și salate la alegere. Platoul este valabil cu precomandă de 24-48 de ore", mai spune antreprenorul din Iași.

Citit 954 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iunie 2024 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.