Mircea Toader despre reţinerea lui Apostu: Justiţia să-şi facă datoria

Mircea Toader despre reţinerea lui Apostu: Justiţia să-şi facă datoria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, joi, că reţinerea primarului Clujului Sorin Apostu afectează ca imagine partidul, dar trebuie văzut gradul de vinovăţie, arătând că justiţia trebuie să-şi facă datoria, iar, în cazul arestării, Apostu riscă suspendarea din partid.

"Justiţia trebuie să-şi facă datoria, ancheta să se finalizeze, iar în funcţie de rezultat - arestare sau lăsare în libertate - vom lua şi noi decizia în partid", a spus Mircea Toader.

Întrebat ce riscă Apostu în cazul arestării, Toader a precizat că BPN sau Biroul Permanent Judeţean vor decide suspendarea din partid. "Ne afectează, ca imagine, dar să vedem gradul de vinovăţie", a adăugat Mircea Toader.

Sorin Apostu este primar al municipiului Cluj-Napoca şi preşedinte al organizaţiei municipale a PDL. Sorin Apostu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj, care îl acuză de luare de mită în formă continuată. El va fi prezentat, joi, la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Apostu a primit, în 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar. Procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane în această cauză.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în cursul anilor 2009-2011, în schimbul încheierii unor contracte de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj şi, respectiv, de salubrizare a oraşului, primarul Sorin Apostu a pretins şi primit sume de bani totalizând echivalentul în lei a 94.000 de euro.

Citit 903 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2011 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.