Oltchim trimite iar 1.000 de angajaţi în şomaj tehnic, în perioada 15-30 noiembrie

Oltchim trimite iar 1.000 de angajaţi în şomaj tehnic, în perioada 15-30 noiembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Circa 1.000 de angajaţi ai combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea vor fi trimişi iar în şomaj tehnic, în perioada 15-30 noiembrie, după ce în ultimele trei luni consecutive un număr similar de salariaţi au fost în aceeaşi situaţie, din cauza lipsei materiei prime şi a capitalului de lucru.

"Consiliul de Administraţie a aprobat reducerea temporară, în perioada 15-30 noiembrie, a activităţii la nivelul Oltchim, fără încetarea raporturilor de muncă", se arată într-un comunicat trimis, luni, Bursei de Valori (BVB) de către combinatul chimic.

Salariaţii vizaţi fac parte atât din rândul celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul activului din Râmnicu Vâlcea cât şi al celor ce-şi desfăşoară activitatea la Divizia Petrochimică din comuna Bradu, judeţul Argeş.

Pe durata suspendării contractelelor individuale de muncă, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie de 75% din salariul de bază al fiecăruia, corespunzător locului de muncă ocupat. Oltchim avea la sfârşitul lunii septembrie 3.470 de angajaţi.

Pierderi de aproape 110 milioane lei în al treilea trimestru

Combinatul chimic Oltchim a consemnat pierderi de aproape 110 milioane lei (26 milioane euro) în al treilea trimestru, astfel că a încheiat primele nouă luni cu un rezultat negativ de 179,7 milioane lei (42,7 milioane euro). Compania a înregistrat în primele şase luni pierderi de 70,3 milioane lei (16,8 milioane euro), potrivit situaţiilor financiare transmise în luna august Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pierderile din primele nouă luni sunt foarte apropiate de rezultatul consemnat în perioada similară a anului trecut, de 178,2 milioane lei.

Citit 745 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2011 10:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.