O femeie din Mehedinţi vrea să fie eutanasiată împreună cu fiica ei

O femeie din Mehedinţi vrea să fie eutanasiată împreună cu fiica ei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O femeie din Mehedinţi a trimis o solicitare prefectului în care cere aprobare să fie eutanasiată împreună cu fiica ei, din cauză că nu a mai primit de trei luni indemnizaţia de handicap, Inspecţia Socială urmând să verifice situaţia acesteia.

Reprezentanţii Ministerului Muncii spun că au aflat de cazul femeii din Lunca Banului, judeţul Mehedinţi, care susţine că nu ar fi primit de trei luni indemnizaţia de handicap şi care i-ar fi cerut prefectului să fie eutanasiată. "Precizăm că Direcţia pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap a cerut imediat Inspecţiei Sociale să verifice situaţia economico-socială a femeii şi dacă reclamaţia acesteia este fundamentată", se arată într-un comunicat de miercuri al Ministerului Muncii.

Presa a relatat că femeia a trimis solicitarea prefectului pentru că nu mai are bani nici să cumpere o pâine, în condiţiile în care nu a mai primit ajutorul de 500 de lei pentru îngrijirea fiicei ei, care are sindromul Down.

"Nu mai am bani de mancare, curentul ni-l taie şi avem şi datorii. Ce să mai aştept? Murim de foame, pur şi simplu aşa este", a spus femeia.

Aproximativ 50 de însoţitori ai persoanelor cu handicap au protestat, miercuri, la sediul Ministerului Muncii, nemulţumiţi că nu şi-am mai primit drepturile salariale din luna mai.

Protestatarii reclamă faptul că cel puţin 5.000 de asistenţi personali, angajaţi ai primăriilor din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Maramureş, nu şi-au mai primit drepturile salariale cuvenite din luna mai. Potrivit acestora, în această situaţie se află aproximativ 80 la sută din asistenţii personali din toată ţara.

Ministerul Muncii îi asigură pe asistenţii persoanelor cu handicap că până la sfârşitul lunii noiembrie, prin rectificarea bugetară, toate primăriile vor primi banii pentru plata acestora.

Citit 823 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Noiembrie 2011 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.