Sute de porumbei au murit otrăviţi la Timişoara

Sute de porumbei au murit otrăviţi la Timişoara
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sute de porumbei au murit, în ultimele săptămâni, la Timişoara, reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare susţinând că păsările au ingerat substanţe folosite pentru deratizare, iar Poliţia Locală a deschis o anchetă în acest caz.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Timiş, Adrian Popa, a declarat că inspectorii instituţiei au analizat probe prelevate de la porumbeii morţi la Timişoara, rezultatele arătând că aceştia au ingerat substanţe folosite pentru deratizare.

"Avem rezultatele analizelor pe porumbeii morţi, care arată că aceştia au ingerat derivaţi hidroxicumarinici, anticoagulante. Acestea sunt substanţe care sunt folosite în special la deratizare", a spus Adrian Popa.

Situaţia a fost adusă la cunoştinţa DSV Timiş de o timişoreancă, Ramona Băluţescu, care susţine că sute de păsări au fost afectate în ultimele săptămâni de această otravă.

"Sunt sute de porumbei afectaţi de această otravă în tot oraşul. Am sesizat Direcţia Sanitar-Veterinară, pe viceprimarul Adrian Orza, Poliţia. Am luat mai mulţi porumbei acasă şi le-am dat Fitomenadion, antidotul pentru această otravă, pe unii i-am salvat. Dar în continuare porumbeii mor cu zecile pe zi", a spus Băluţescu.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au afirmat că acest caz a intrat în atenţia Poliţiei Locale Timişoara, care a început o anchetă pentru a stabili cine a împrăştiat otrava în municipiu şi dacă a făcut-o intenţionat sau nu.

Citit 1759 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2011 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.