Profesorul de la Jean Monnet acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă, deferit justiţiei

Profesorul de la Jean Monnet acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă, deferit justiţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesorul de sport Dan Octavian Vişan, de la Liceul "Jean Monnet" din Bucureşti, acuzat că a întreţinut acte sexuale cu o elevă a fost deferit justiţiei, de către Parchetul Judecătoriei sectorului 1, el urmând a fi judecat în stare de arest preventiv.Termenul de judecată în acest caz a fost stabilit pentru 10 februarie 2012, la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.

În 18 noiembrie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă, pentru act sexual cu o elevă, a profesorului de sport Dan Octavian Vişan, de la Liceul "Jean Monnet" din Bucureşti, judecătorii admiţând contestaţia procurorilor faţă de decizia instanţei inferioare care apreciase că acuzatul poate fi cercetat liber

Profesorul de la Liceul "Jean Monnet" a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă din clasa a XI-a, în mai multe rânduri.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 5 noiembrie, că profesorul Dan Octavian Vişan poate fi cercetat în libertate, acestuia fiindu-i impusă însă interdicţia de a părăsi localitatea timp de 30 de zile.

Decizia a fost contestată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 la Tribunalul Bucureşti (TB), unde un complet de trei judecători a hotărât emiterea unui mandat de arestare preventiv pe numele profesorului, pentru 29 de zile.

Eleva de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, în 3 noiembrie, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal.

Vişan a fost audiat şi reţinut în 4 noiembrie, iar sâmbătă a fost eliberat din arest, în urma deciziei Judecătoriei Sectorului 1.

Profesorul de sport era suplinitor, fiind venit de la altă şcoală la Liceul "Jean Monnet" de un an. El şi-a recunoscut fapta în faţa conducerii unităţii de învăţământ, context în care a şi demisionat.

Avocatul acestuia a susţinut că între profesor şi eleva care îl acuză de viol a existat doar o relaţie profesională şi că aceştia "nu au fost iubiţi". În plus, avocatul a arătat că profesorul nu a cunoscut că eleva este minoră, "aceasta venind dintr-un sistem de învăţământ diferit, din Belgia".

Citit 817 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.