Controale rutiere pe majoritatea drumurilor naţionale cu trafic intens

Controale rutiere pe majoritatea drumurilor naţionale cu trafic intens
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia Rutieră a amplasat, luni, echipaje de control la toate intrările în Bucureşti şi pe majoritatea drumurile naţionale cu trafic intens, în perioada Crăciunului fiind înregistrare peste 30 de accidente grave, soldate cu 11 morţi.

"Creşterea disciplinei în trafic şi reducerea numărului accidentelor rutiere grave reprezintă obiectivele poliţiei rutiere, atât timp cât anual în accidente de circulaţie mor sau sunt vatamate mii de persoane, costurile implicate, cuantificându-se în sume impresionante de bani şi suferinţe incomensurabile", spune Poliţia Rutieră.

La nivel naţional, în perioada 23- 25 decembrie, au fost înregistrate un număr total de 34 de accidente grave, soldate cu decesul a 11 persoane şi rănirea gravă a altor 33.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se constată scăderi la toţi indicatorii statistici (44 accidente grave, 19 morţi şi 113 răniţi grav în urma accidentelor înregistrate).

"În vederea menţinerii unui climat de siguranţă rutieră pe drumurile publice din toată ţara a fost luată măsură intensificării controalelor pe majoritatea drumurilor naţionale cu trafic rutier intens. Ocazionat de întoarcerea bucureştenilor către Capitală au fost amplasate la toate intrările în Bucureşti, pe drumurile naţionale echipaje rutiere de control", spune sursa citată.

De asemenea, au fost amplasate 13 echipaje rutiere în judeţul Ilfov şi pe drumurile naţionale DN 1, DN 2 şi pe DN 6.

"Totodată, se acordă o atenţie deosebită şi rutelor din judeţul Prahova, unde sunt amplasate echipaje de poliţie, pe majoritatea segmentelor de drum, potenţial periculoase şi în zonele cu numeroase treceri pietonale", adaugă Poliţia Rutieră.

Citit 879 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.