Siameze unite în zona toracelui şi a abdomenului, aduse de la Piteşti la Bucureşti

Siameze unite în zona toracelui şi a abdomenului, aduse de la Piteşti la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două fetiţe siameze, unite în zona toracelui şi a abdomenului, care cântăresc împreună două kilograme şi 800 de grame, s-au născut, luni, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, fiind transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor Maternităţii Piteşti, cele două fetiţe sunt unite în zona toracelui şi a abdomenului, au ficat comun şi este posibil să fie unite şi în zona inimii, starea lor de sănătate nefiind una bună.

Medicul neonatolog Corina Matei, de la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, a declarat că naşterea a fost "spontană", şi nu prin cezariană, întrucât femeia a venit în travaliu la maternitate, nefiind probleme în timpul naşterii. "Unele malformaţii se depistează greu. Se ştia că este o naştere dificilă, la 34 - 35 de săptămâni, a fost o naştere spontană, femeia venind cu travaliul declanşat, iar medicul obstetrician a scos bine fetiţele, nefiind nicio problemă", a spus medicul Corina Matei.

Potrivit sursei citate, medicii piteşteni au preferat să le transfere pe fetiţe la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, în condiţiile în care la Piteşti există posibilitatea de îngrijire, dar nu şi de investigaţii. Mama fetiţelor are 21 de ani şi este din Mioveni.

Starea siamezelor este gravă

Starea siamezelor este gravă, sunt internate la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului "Grigore Alexandrescu", respiră cu ajutorul aparatelor, iar medicii vor face investigaţii complexe pentru a stabili care este starea organelor şi funcţionarea acestora, dar şi dacă micuţele au probleme cardiace.

"Siamezele sunt în stare gravă, au fost internate la Terapie Intensivă şi respiră cu ajutorul aparatelor. Mai întâi fetiţele trebuie echilibrate. Apoi o echipă pluridisciplinară va stabili care sunt investigaţiile la care le vor supune pe micuţe. Sunt multe etape care trebuie parcurse pentru a stabili un diagnostic concret al fiecărei fetiţe", a declarat, marţi purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", dr. Raluca Alexandru.

Ea a precizat că siamezele aduse luni la Spitalul "Grigore Alexandrescu" sunt lipite toracoabdominal, aproximativ 15-20 de centimetri.

Citit 987 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.