Mesajul lui Boc pentru Ziua Unirii: Este nevoie de unitate pentru a apăra interesele României

Mesajul lui Boc pentru Ziua Unirii: Este nevoie de unitate pentru a apăra interesele României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Premierul Emil Boc a transmis, marţi, un mesaj cu prilejul aniversării Zilei Unirii Ţării Româneşti cu Moldova, arătând că şi în prezent, ca şi în urmă cu 153 ani, este nevoie de "unitate" pentru a apăra interesele României şi de înţelepciune politică în actuala conjunctură socială şi economică.

"Marcăm astăzi 153 de ani de la Unirea Principatelor Române, etapă crucială pentru evoluţia României moderne şi, totodată, un bun prilej să reflectăm asupra unor valori fundamentale. Acum, la fel ca în urmă cu 153 de ani, este nevoie de unitate pentru a apăra interesele României. Noi, românii, am fost uniţi în jurul idealurilor naţionale şi în jurul interesului ţării în toate momentele de cotitură ale istoriei. Un arc peste timp ne dovedeşte perenitatea şi actualitatea acestei valori", spune şeful Guvernului.

El arată că Unirea Principatelor Române a fost expresia înţelepciunii politice a vremii de a promova, în ciuda constrângerilor istorice, o viziune coerentă pentru modernizarea României şi că aceasta este o pildă pe care oamenii politici trebuie să o aibă în vedere, mai ales în actuala conjunctură socială și economică.

"Marile momente istorice ale României obligă, încă o dată, întreaga clasă politică să dovedească unitate, responsabilitate şi curaj, asemenea înaintașilor. Este datoria oamenilor politici să dea dovadă de maturitate, înţelepciune şi să promoveze proiecte care să construiască, în continuare, România ca un stat european modern, în beneficiul românilor. Este timpul să înlocuim confruntarea cu competiţia şi, împreună, să reflectăm în interesul românilor din ţară şi din afara graniţelor", îşi încheie Boc mesajul.

Citit 935 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.